Brokolicová pizza s rajčaty a mozzarelou zpět

Ingredience:
brokolice1 ks (cca 600g)kešu ořechy60 gvejce2 ks
sůl dle chutipepř dle chutibazalka hrst
oregano hrstrajčata2 - 3 ksmozzarella1 balení
drcená rajčata4 lžíce
brokolice 1 ks (cca 600g), kešu ořechy 60 g, vejce 2 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, bazalka hrst, oregano hrst, rajčata 2 - 3 ks, mozzarella 1 balení, drcená rajčata 4 lžíce

Příprava

Přiznám se, že mám ráda pizzu, ale také si ráda dopřávám bez výčitek. Dnes se mi povedlo splnit obě podmínky. Zarytí milovníci pizzy by se mnou asi nesouhlasili, ale já jsem byla velmi spokojená. Mile mě překvapila chuť brokolicového „těsta“. Lze jej brát jako základní a to co si dá každý navrch je už jen na jeho chuti a fantazii. U mě jednoznačně vítězí rajčata a mozzarella.

Nejprve si uvaříme brokolici v páře, a to cca 15 minut. Poté ji necháme trochu zchladnout a nasekáme najemno. Dáme ji do mísy a přidáme rozmixované kešu ořechy, vejce a dochutíme solí, pepřem a polovinou nasekané bazalky a oregána. Promícháme a „těsto“ rozprostřeme na pizza plech, vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů cca 15 minut.

Poté „těsto“ na pizzu vyndáme, necháme cca 5 minut chladnout a pak potřeme drcenými rajčaty, poklademe plátky mozzarelly a rajčaty, osolíme a opepříme a posypeme bylinkami (bazalkou a oregánem). Dáme do trouby dopéct na cca 5-7 minut (220 stupňů).

2016-07-27 Hlavní chody

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte pizzu o průměru 30 cm. Inspirovala jsem se na webu carujeme.cz.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI