Ingredience: | |||||
brokolice | 1 ks (cca 600g) | kešu ořechy | 60 g | vejce | 2 ks |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | bazalka | hrst |
oregano | hrst | rajčata | 2 - 3 ks | mozzarella | 1 balení |
drcená rajčata | 4 lžíce |
Přiznám se, že mám ráda pizzu, ale také si ráda dopřávám bez výčitek. Dnes se mi povedlo splnit obě podmínky. Zarytí milovníci pizzy by se mnou asi nesouhlasili, ale já jsem byla velmi spokojená. Mile mě překvapila chuť brokolicového „těsta“. Lze jej brát jako základní a to co si dá každý navrch je už jen na jeho chuti a fantazii. U mě jednoznačně vítězí rajčata a mozzarella.
Nejprve si uvaříme brokolici v páře, a to cca 15 minut. Poté ji necháme trochu zchladnout a nasekáme najemno. Dáme ji do mísy a přidáme rozmixované kešu ořechy, vejce a dochutíme solí, pepřem a polovinou nasekané bazalky a oregána. Promícháme a „těsto“ rozprostřeme na pizza plech, vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů cca 15 minut.
Poté „těsto“ na pizzu vyndáme, necháme cca 5 minut chladnout a pak potřeme drcenými rajčaty, poklademe plátky mozzarelly a rajčaty, osolíme a opepříme a posypeme bylinkami (bazalkou a oregánem). Dáme do trouby dopéct na cca 5-7 minut (220 stupňů).
Z uvedených surovin připravíte pizzu o průměru 30 cm. Inspirovala jsem se na webu carujeme.cz.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI