Ingredience: | |||||
brokolice bez košťálu | 1 ks | quinoa | 200 g | Šmakoun bez příchutě | 200 g |
rajčata | 200 g | sýr feta | 100 g | rukola | hrt |
česnek | 1 stroužek | opražená sezamová semínka | 1 vrchovatá lžíce | sůl | dle chuti |
pepř | špetka | máslo nebo olej | dle potřeby |
Po prodlouženém víkendu mimo kuchyň a s naprosto nekontrolovaným jídelníčkem (smích) už jsem se opravdu těšila na něco lehkého a bezmasého. Takže moje první rande s quinoou je tu a dopadlo, řekla bych, nad očekávání a všichni jsme si moc pochutnali.
Quinou namočíme na 10 minut do studené vody. Přecedíme přes sítko a dáme novou vodu (dvojnásobné množství, než kolik je quinoi). Přidáme sůl a můžeme i oblíbené koření, já dala lžičku Nesoldíka. Vaříme, dokud se většina vody nevstřebá a zrnka nezačnou být průhledná (trvá to asi 10-15 minut). Pak ještě necháme pod pokličkou dojít, dokud se nevsákne všechna voda. Brokolici si rozebereme na růžičky a ty povaříme asi 10 minut v páře. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. V hluboké nepřilnavé pánvi si rozpustíme máslo a na něm si opečeme brokolici, nakrájenou na malé kousky. Přidáme pokrájená rajčata, prolisovaný stroužek česneku a nasekanou rukolu. Lehce opepříme a vmícháme kostičky nebo nudličky šmakouna. Přidáme také nadrobený feta sýr a opražená sezamová semínka. Nakonec vmícháme quinou do zeleninové směsi. Případně ještě podle chuti dosolíme. Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI