Buchtičky: | |||||
hladká mouka | 500 g | mléko | 300 ml | čertvé droždí | 3/4 kostičky |
sůl | 1 lžička | krupicový cukr | 3 lžíce | Hera máslová | 70 g |
nastrouhaná kůra z jednoho citronu | dle chuti | žloutek | 2 ks | máslo + na potírání buchtiček | na vymazání pekáčku |
Krém: | |||||
plnotučné mléko | 750 ml | vanilkový pudink Dr. Oetker Originál | 1 balíček | krupicový cukr | 3 - 4 lžíce |
vanilkový lusk (resp. dřeň z něj) | 1 ks | žloutek | 3 ks | rum | 2 lžíce |
máslo | 1 lžíce |
Buchtičkami s krémem potěšíte snad každé dítě. Přidejte do vanilkového krému trochu rumu a věřte, že si pochutná i každý dospělý.
Buchtičky:
Kdo má, použije pekárnu zvyklým způsobem: Sypké, tekuté, nechat vymíchat a vykynout. Nebo klasicky: Z jedné lžíce vlažného mléka, lžíce cukru (odebranou z celkového množství v receptu) a lžíce hladké mouky umícháme kašičku a necháme vzejít kvásek (cca 15 minut). Do mísy prosejeme mouku, ve zbylém mléce rozmícháme žloutky, všechny ostatní suroviny taktéž přidáme do mísy a nakonec i kvásek. Vymícháme pružné nelepivé těsto a necháme hodinu kynout. během kynutí alespoň 1x prohněteme. Vykynuté těsto vyklopíme na podložku, kterou jsme si zlehka poprášili hladkou moukou, a rozdělíme na 4 stejné díly. Z každého dílu vyválíme hada cca 2 cm širokého. Nakrájíme na stejné časti, utvoříme kuličky a vyskládáme do vymazaného pekáčku. Boky buchtiček taktéž pomašlujeme máslem a pak ještě natřeme shora. V pekáčku necháme ještě 15 minut kynout. Pečeme v troubě na 200 st cca 15 minut dozlatava.
Krém:
Odměříme si 500 ml mléka, dáme do něj vyškrábanou dřeň z vanilkového lusku a pomalu zahříváme. Ve 200 ml mléka rozmícháme pudinkový prášek. Jakmile začne mléko vřít, přidáme pudink, cukr a necháme na mírném plameni vařit cca 3 minuty. Ve zbývajícím mléce rozmícháme žloutky a přidáme do pudinku. NEVAŘÍME! Necháme prohřívat do zhoustnutí těsně pod bodem varu. Nakonec přidáme rum a máslo.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI