Využila jsem dnešního pěkného počasí k práci na zahrádce. Trošku jsem se tam ale zapomněla, takže oběd musel být opravdu rychlovka. A jednoduchá, to samozřejmě.
Jednodušší už to fakt být nemůže. Nakrájenou zeleninu dejte do pekáčku, a pokud budete k jídlu připravovat i maso, můžete přidat i to. Osolte a okořeňte, podlijte malým množstvím vody (řekněme tak do výšky 2mm) a pekáček šoupněte na střední grilovací stupeň do
trouby. Nechte ho tam přibližně půl hodinky - dokud se povrch neopeče a nezačne zlátnout.
Mezitím si připravte bulgur dle návodu na obalu. Existuje více variant, některý se vaří, některý už předvařený je, proto se řiďte právě oním postupem z etikety. Hotový slijte od případné přebytečné vody, smíchejte s grilovanou zeleninou včetně výpeku a postavte na sporák. Rozklepněte dvě vejce, pořádně promíchejte a krátce provařte. Bulgur díky tomu krásné zvláční.
Dětská specifika:
- dětem do 1 roku samozřejmě nesolíme a opatrní jsme i s ostatním kořením
- celé vejce je vhodné pro děti až po prvním roce. Pokud budete pokrm připravovat mladším, použijte pouze žloutek, a nebo ještě lépe - odeberte jim jen bulgur smíchaný se zeleninou ještě předtím, než do něj vejce vůbec dáte (je to trošku "nebezpečný" proces s rizikem, že se vejce tepelně dostatečně neupraví).
Ze zeleniny jsem použila cherry rajčátka, dýni, cuketu a červenou papriku. Z bylinek jsem použila směs Fit Koření, složené z oregana, tymiánu, bazalky, medvěďáku, kmínu a libečku.