Bulgur s kuřecími kousky zpět

Ingredience:
kuřecí prsa150 gbulgur50 gžampion2 ks
cibule1/2 ksmražená směs mrkve a hrášku150 grýžový olej1 lžíce
mořská sůl špetkapepř špetkaarabské koření (cumin, paprika, chilli, česnek, koriandr, sůl) špetka
kuřecí prsa 150 g, bulgur 50 g, žampion 2 ks, cibule 1/2 ks, mražená směs mrkve a hrášku 150 g, rýžový olej 1 lžíce, mořská sůl špetka, pepř špetka, arabské koření (cumin, paprika, chilli, česnek, koriandr, sůl) špetka

Příprava

Opět přidávám velmi jednoduchý recept na přípravu. Spojení bulguru, zeleniny a kuřecího masa je zdravou variantou oběda či večeře. 

Pokud jste ještě bulgur nejedli, určitě ho zkuste. Já se poprvé s bulgurem potkala na dovolené v Turecku a od té doby ho přímo zbožňuji! =)

Bulgur dejte vařit podle návodu. Cibuli nakrájejte na drobné kostičky. Hlavičky žampionů oloupejte a nakrájejte je na plátky. Kuřecí prso nakrájejte na větší kousky. Do pánve nalijte rýžový olej a až se zahřeje, vsypte do pánve cibuli spolu s kuřecím masem. Až cibule zesklovatí a kuřecí maso se opeče, přidejte do pánve žampiony a směs mrkve s hráškem. Chvíli restujte a poté podlijte sklenkou vody a duste asi deset minut. Pokud se vám bude voda rychle odpařovat, přilijte další sklenku vody. Přidejte mořskou sůl, pepř a arabské koření. Až uplyne deset minut a voda se téměř vypaří, měl by zbít jen takový sos, smíchejte s uvařeným bulgurem a můžete podávat. =)

2014-01-15 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI