Ingredience: | |||||
kuřecí prsa | 150 g | bulgur | 50 g | žampion | 2 ks |
cibule | 1/2 ks | mražená směs mrkve a hrášku | 150 g | rýžový olej | 1 lžíce |
mořská sůl | špetka | pepř | špetka | arabské koření (cumin, paprika, chilli, česnek, koriandr, sůl) | špetka |
Opět přidávám velmi jednoduchý recept na přípravu. Spojení bulguru, zeleniny a kuřecího masa je zdravou variantou oběda či večeře.
Pokud jste ještě bulgur nejedli, určitě ho zkuste. Já se poprvé s bulgurem potkala na dovolené v Turecku a od té doby ho přímo zbožňuji! =)
Bulgur dejte vařit podle návodu. Cibuli nakrájejte na drobné kostičky. Hlavičky žampionů oloupejte a nakrájejte je na plátky. Kuřecí prso nakrájejte na větší kousky. Do pánve nalijte rýžový olej a až se zahřeje, vsypte do pánve cibuli spolu s kuřecím masem. Až cibule zesklovatí a kuřecí maso se opeče, přidejte do pánve žampiony a směs mrkve s hráškem. Chvíli restujte a poté podlijte sklenkou vody a duste asi deset minut. Pokud se vám bude voda rychle odpařovat, přilijte další sklenku vody. Přidejte mořskou sůl, pepř a arabské koření. Až uplyne deset minut a voda se téměř vypaří, měl by zbít jen takový sos, smíchejte s uvařeným bulgurem a můžete podávat. =)
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI