Bulguroto s dýní, cuketou a jablkem zpět

Ingredience:
bulgur250 gmáslová dýně500 gcuketa300 g
jablko1 kssůl dle chutipepř dle chuti
rozmarýn1 lžičkaolej dle potřebycibule1/2 ks
vývar3/4 lpetrželka hrstsmetanový sýr (Lučina, Palouček) na ozdobení
bulgur 250 g, máslová dýně 500 g, cuketa 300 g, jablko 1 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, rozmarýn 1 lžička, olej dle potřeby, cibule 1/2 ks, vývar 3/4 l, petrželka hrst, smetanový sýr (Lučina, Palouček) na ozdobení

Příprava

Od té doby, co jsem v kuchyni začala používat bulgur, ho využívám i při přípravě bulgurota, tedy rizota z bulguru. Dnes jsem zvolila kombinaci nejen krásně barevné, ale i chutné zeleniny, a to dýně a cukety. Aby bylo bulguroto trochu jiné přidala jsem i jablko, které se do kombinace skvěle hodilo.

Na oleji si osmahneme nakrájenou cibulku, tak aby zesklovatěla. Poté přidáme oloupanou a nakrájenou dýní (na kostičky cca 1-2 cm) a opět chvíli opékáme, pak přidáme na stejné kostičky nakrájenou cuketu a jablko. Do zeleniny a jablka přidáme bulgur a vše promícháme, přidáme rozmarýn, sůl, pepř a zalijeme vývarem. Množství vývaru je v poměru 1 díl bulguru na dva díly vývaru. Vaříme cca 15-20 minut. Do změknutí zeleniny a bulguru. Pokud by se dříve vyvařil všechen vývar, tak v průběhu vaření dolijeme. Po uvaření do bulgurota zamícháme nasekanou petrželku a při podávání dozdobíme smetanovým sýrem.

2016-03-09 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI