Ingredience: | |||||
bulgur | 150 g | tuňák v oleji | 1 konzerva | vejce | 2 ks |
sušená rajčta | 40 g | jarní cibulka (nať) | svazek | sýr Grana Padano | hrst |
černý sezam | 1 lžíce | instantní pohanková kaše na zahuštění | 2 lžíce | pepř | dle chuti |
Salát: | |||||
mrkev | 125 g | cuketové zelí (naložené) | 125 g | malá cibule | 1 ks |
med | 1 lžíce | zakysaná smetana | 100 g | pepř | dle chuti |
sůl | dle chuti |
Dnešní oběd se nesl ve znamení zpracování zbytků z lednice i spíže. Přesto ale vznikla veliká dobrota, na které jsme si s dcerou opravdu pochutnaly.
Nejprve si uvaříme bulgur podle návodu a necháme vychladnout. Sušená rajčata namočíme do horké vody, aby změkla. Mezitím si připravíme salát. Mrkev nastrouháme nahrubo, smícháme s cuketovým zelím a přidáme najemno nakrájenou cibuli. Osolíme, opepříme a dobře promícháme se lžící medu a zakysanou smetanou. Salát necháme odpočinout v lednici. Bulgur spolu se dvěma vejci rozmixujeme tyčovým mixérem na hustou kaši. Konzervu tuňáka slijeme a maso přidáme do směsi. Sušená rajčata nasekáme najemno, jarní cibulku také a sýr nastrouháme. Vše promícháme a na závěr přidáme černý sezam, pepř a zahustíme pohankovou kaší. Sůl už jsem nepřidávala. Směs dobře propracujeme rukama a tvoříme placky, které klademe na pečící papír. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 30 minut dozlatova. Servírovat můžete se salátem nebo i s bramborem, kaší apod.
Z uvedených surovin připravíte 12 karbanátků.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI