Bulgurový nákyp s meruňkami zpět

Ingredience:
bulgur v suchém stavu1/2 hrnečkumlko3/4 hrnkucukr moučka do tvarohu1 lžíce
cukr k bulguru1 lžičkvejce1 ksmeruňkový kompot1 sklenice
rozinky hrsttučný tvaroh1 ksmáslo1 lžíce
skořice dle chutisůl špetkamed1 lžíce
bulgur v suchém stavu 1/2 hrnečku, mlko 3/4 hrnku, cukr moučka do tvarohu 1 lžíce, cukr k bulguru 1 lžičk, vejce 1 ks, meruňkový kompot 1 sklenice, rozinky hrst, tučný tvaroh 1 ks, máslo 1 lžíce, skořice dle chuti, sůl špetka, med 1 lžíce

Příprava

Také jste v dětství milovali sladké obědy? Já je naprosto zbožňovala. Krupičná kaše, ovesná kaše, jahodové knedlíky, borůvkové "blbouny" a nudle s mákem. Kdykoli bylo jedno z těchto jídel na výběr ve školní jídelně, měla jsem jasno. Teď mě chytla znovu nostalgická nálada a výsledkem byl dnešní recept. Trochu zdravější varianta klasického meruňkového nákypu!

  1. Bulgur si propereme vlažnou vodou a zalijeme mlékem. Přidáme špetku soli + nepovinnou lžičku cukru a vaříme zhruba 12 až 15 minut. Zatím si zapneme troubu a dáme ji vyhřívat na 180 °C.
  2. Do tvarohu přidáme vejce, cukr, rozinky a skořici a dobře promícháme. 
  3. Zapékací misku vymažeme máslem a postupně do ní vrstvíme uvařený bulgur, meruňky, tvaroh a znovu bulgur. Poprášíme skořicí a šup s tím do trouby!
  4. Pečeme zhruba 20 minut, dokud nevznikne zlatavá krustička. Můžeme podávat se lžící oslazeného tvarohu, pokapané včelím medem a máslem!
  5. *Nebo? ...poprášené moučkovým cukrem - pokapané javorovým sirupem - se lžící arašídového másla - s agávovým sirupem - ozdobené mátou... Teď mě toho napadá spoustu!
2015-08-05 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI