Burgunské hovězí zpět

Ingredience:
hovězí maso500 grajský protlak1 větší lžícežampiony4 ks
červené víno0,5 lhovězí vývar0,5 lmrkev1 ks
slanina100 gstroužek česneku3 kssádlo1 lžíce
pepř špetkasůl špetkamajoránka hrstka
cibule na posypánímouka hrstka
hovězí maso 500 g, rajský protlak 1 větší lžíce, žampiony 4 ks, červené víno 0,5 l, hovězí vývar 0,5 l, mrkev 1 ks, slanina 100 g, stroužek česneku 3 ks, sádlo 1 lžíce, pepř špetka, sůl špetka, majoránka hrstka, cibule na posypání, mouka hrstka

Příprava

Hovězí na červeném víně nemůže nikdy zmařit vaše očekávání dobrého jídla.

Na sádle orestujeme kusy masa. Pokud se nevejdou všechny do pánve,opékejte je na dvakrát,aby se nedusily.
Pak maso vyjměte a přidejte slaninu.Orestujte,vyndejte k masu a vložte nakrájenou cibuli a mrkev na kolečka.
Restujte do zlatavé barvy a přidejte česnek a maso se slaninou. Zahustěte moukou, a zalijte vínem a vývarem natolik,aby maso bylo zakryté.
Přikryjte poklicí a dejte do trouby, asi na 2 hodinky. Ke konci si na pánvi rozehřejte máslo a orestujte na něm žampiony.
Kastrol nebo pánev na čem jste vařili, tak dejte na plotnu, a provařte se žampiony. Nakonec dochuťte majoránkou a můžete chilli. Podáváme s chlebem.

Dobrou chuť!

2014-10-01 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI