Ingredience: | |||||
celozrnné tortilly (Lidl) | 1 balení (6 ks) | tvrdý sýr eidam (min. 40%) | 12 plátků | červené fazole | 1 plechovka |
ledový salát | dle potřeby | rukola | dle potřeby | rajčata | 2 ks |
cibule | 1/2 ks | dresing | dle chuti | ||
Domácí dresing: | |||||
kečup | 2 lžíce | hořčice | 1 lžička | bílý jogurt (3%) | 4 lžíce |
sůl | špetka | pepř | špetka | balzamikový ocet | 1 lžička |
kari | 1/2 lžičky | bazalka/oregáno | dle chuti |
Z mexických placek tortill si doma můžeme vytvářet neuvěřitelnou škálu jídel! V jejich názvech by se člověk bez Googlu lehce spletl. Tak například: tacos, nachos, fajita, enchilada, chimichanga, arepa, cachapa a nebo třeba quesadila (ta je po burritos má druhá nejoblíbenější ale i tak si na název nikdy nemůžu vzpomenout)! Doufám, že jednou budu moct všechny ochutnat přímo v Mexiku, ale do té doby mě čeká spoustu experimentování s náplněmi pěkně doma. Přineste si na svůj domácí stůl trochu exotiky s dnešním receptem.
Připravíme si předem do misek veškeré suroviny na náplň a domácí dresing. Na teflonové pánvi ohřejeme placku z obou stran (teplá se lépe skládá). Přemístíme ji na talíř, pomažeme z poloviny dresingem a do oblasti v centrální rovině blíže hornímu okraji vrstvíme náplň (do tvaru obdélníku) - sýr, fazole, rukola, rajčata, cibule, ledový salát. Poté překlopíme přes "obdélník" náplně pravý a levý okraj tortily, nakonec horní okraj a smotáme do tvaru burrita. Doporučuji podívat se na video ZDE. Věřte mi, že u třetí tortilly už budete jako profesionál! Dobrou chuť.
Vyhledáváte mexickou kuchyni? A co z ní máte nejraději? Děláte si někdy burritos doma?
My celkem často a nejen ve vegetariánské verzi!
Užijte si krásný den,
Vaše Štěpánka
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI