Ingredience: | |||||
buřty | 5 ks | větší brambory | 5 ks | velká cibule | 4 ks |
česnek | 2 stroužky | sádlo | 2 lžíce | hladká mouka | 1 lžíce |
pepř | dle chuti | sůl | dle chuti | sladká mletá pprika | 2 lžíce |
drcený kmín | 1 lžička | mletý kmín | 1 lžička | majoránka | 1 lžička |
tymián | dle chuti |
Po buřtguláši bych se mohla utlouct. A přitom je to taková jednoduchost. Někdo by možná řekl, že je to jen takové póvl jídlo, ale než ho zatratíte, vyzkoušejte ho. Vystačíte si jen s dobrými buřty, bramborami a trochou koření. Někdo používá i točený salám, ale já se držím toho, že vařím BUŘTguláš, a tak jsou buřty logickou volbou. Jídlo je to díky bramborám samo o sobě dost syt, ale kdyby se vám přece jen nezdálo jíst ho samotné, přikusujte k němu nějaký dobrý chleba.
Cibulku nakrájíme nadrobno a v hrnci na rozpáleném sádle ji osmahneme do zlatova. Přihodíme papriku, kmín, prolisovaný česnek, zaprášíme moukou a všechno společně orestujeme (ne příliš dlouho, aby paprika s česnekem nezhořkla). Přidáme na půlkolečka nakrájené buřty, na kostičky pokrájené brambory, zalijeme základ vodou, tak aby byl ponořený, a všechno společně vaříme na mírném ohni přiklopené pokličkou tak dlouho, dokud brambory nezměknou. Poté guláš dochutíme majoránkou (a tymiánem), kterou předtím promneme v dlani. Podáváme s oblíbeným pečivem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI