Ingredience: | |||||
kuchyňsky opracované býčí žlázy | 750 g | mletý zázvor | dle chutí | granulovaný česnek | dle chuti |
hladká mouka na obalení | dle potřeb | vejce | 2 - 3 ks | strouhanka | dle potřeby |
přepuštěné máslo nebo jiný tuk | 8 lžic | sůl | dle chuti |
Když jsem před mnoha lety začínala s touto a mnoha lidí "nepoživatelnou" surovinou, tak jsem ji nechávala pře noc namočenou v mléce. Jednou mi to časově nevyšlo, na chuti to nic nezměnilo a navíc jsem ušetřila čas i peníze za mléko.
Žlázy nakrájíme na plátky cca 2 cm silné a osušíme je.
Každý plátek okořeníme zázvorem a česnekem, obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.
Obalené žlázy smažíme prudce v rozehřátém tuku 3 minuty z každé strany do zlatavé barvy.
Na talíři osolíme a podáváme s vařeným bramborem, nebo s čerstvým chlebem.
Žlázy smažíme rychle a prudce. Delším smažením pouští tekutinu a obalovka se začne odlupovat.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI