Býčí žlázy smažené v trojobalu zpět

Ingredience:
kuchyňsky opracované býčí žlázy750 gmletý zázvor dle chutígranulovaný česnek dle chuti
hladká mouka na obalení dle potřebvejce2 - 3 ksstrouhanka dle potřeby
přepuštěné máslo nebo jiný tuk8 lžicsůl dle chuti
kuchyňsky opracované býčí žlázy 750 g, mletý zázvor dle chutí, granulovaný česnek dle chuti, hladká mouka na obalení dle potřeb, vejce 2 - 3 ks, strouhanka dle potřeby, přepuštěné máslo nebo jiný tuk 8 lžic, sůl dle chuti

Příprava

Když jsem před mnoha lety začínala s touto a mnoha lidí "nepoživatelnou" surovinou, tak jsem ji nechávala pře noc namočenou v mléce. Jednou mi to časově nevyšlo, na chuti to nic nezměnilo a navíc jsem ušetřila čas i peníze za mléko.

Žlázy nakrájíme na plátky cca 2 cm silné a osušíme je. 

Každý plátek okořeníme zázvorem a česnekem, obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. 

Obalené žlázy smažíme prudce v rozehřátém tuku 3 minuty z každé strany do zlatavé barvy. 

Na talíři osolíme a podáváme s vařeným bramborem, nebo s čerstvým chlebem.

Žlázy smažíme rychle a prudce. Delším smažením pouští tekutinu a obalovka se začne odlupovat.

2017-04-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI