Bylinkové krůtí prso s řepovo-tuřínovým salátem a křenem zpět

Ingredience:
krůtí prso1 kgsměs čerstvých bylinek (bazalka, oregano, tymián, šalvěj, petrželka) dle chutičesnek2 stroužky
olivový olej2 lžícecitron - šťáva z něj1/2 kslibová šunka pár plátků
sůl dle chutipepř dle chuti
Salát:
menší červená řepa1 ksmenší tuřín1 ksumeocet1 lžička
strouhaný křen dle chutizakysaná smetana150 gsůl dle chuti
pepř dle chuti
krůtí prso 1 kg, směs čerstvých bylinek (bazalka, oregano, tymián, šalvěj, petrželka) dle chuti, česnek 2 stroužky, olivový olej 2 lžíce, citron - šťáva z něj 1/2 ks, libová šunka pár plátků, sůl dle chuti, pepř dle chuti, menší červená řepa 1 ks, menší tuřín 1 ks, umeocet 1 lžička, strouhaný křen dle chuti, zakysaná smetana 150 g, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

K uvaření tohoto oběda mi byly inspirací holky z Herbáře. A jelikož jsem neměla chuť na žádnou teplou přílohu a dítě obědvalo u babičky, tak vznikla tahle barevná dobrota.

Všechny bylinky nasekáme na jemno a rozmícháme s olivovým olejem, česnekem a citronovou šťávou. Ochutíme solí a pepřem. Krůtí prso podélně rozřízneme, ale ne úplně, jen tak, aby se dalo rozevřít. Vnitřek pomažeme bylinkovou směsí (nešetříme) a poklademe plátky šunky. Prso zavřeme a po obvodu zajistíme pomocí párátek nebo špejlí. Povrch ještě osolíme a vložíme do pekáčku. Lehce podlijeme a dáme odkryté péct do trouby na 180 stupňů asi na 50 minut. Mezitím, co se maso peče, připravíme salát. Nastrouháme si červenou řepu a tuřín na hrubo, přistrouháme křen podle chuti (na jemno) a osolíme a opepříme. Na závěr vmícháme umeocet a zakysanou smetanu. Nechte si chutnat!

2016-06-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI