Ingredience: | |||||
krůtí prso | 1 kg | směs čerstvých bylinek (bazalka, oregano, tymián, šalvěj, petrželka) | dle chuti | česnek | 2 stroužky |
olivový olej | 2 lžíce | citron - šťáva z něj | 1/2 ks | libová šunka | pár plátků |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | ||
Salát: | |||||
menší červená řepa | 1 ks | menší tuřín | 1 ks | umeocet | 1 lžička |
strouhaný křen | dle chuti | zakysaná smetana | 150 g | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
K uvaření tohoto oběda mi byly inspirací holky z Herbáře. A jelikož jsem neměla chuť na žádnou teplou přílohu a dítě obědvalo u babičky, tak vznikla tahle barevná dobrota.
Všechny bylinky nasekáme na jemno a rozmícháme s olivovým olejem, česnekem a citronovou šťávou. Ochutíme solí a pepřem. Krůtí prso podélně rozřízneme, ale ne úplně, jen tak, aby se dalo rozevřít. Vnitřek pomažeme bylinkovou směsí (nešetříme) a poklademe plátky šunky. Prso zavřeme a po obvodu zajistíme pomocí párátek nebo špejlí. Povrch ještě osolíme a vložíme do pekáčku. Lehce podlijeme a dáme odkryté péct do trouby na 180 stupňů asi na 50 minut. Mezitím, co se maso peče, připravíme salát. Nastrouháme si červenou řepu a tuřín na hrubo, přistrouháme křen podle chuti (na jemno) a osolíme a opepříme. Na závěr vmícháme umeocet a zakysanou smetanu. Nechte si chutnat!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI