Bylinkové špízy z mletého masa zpět

Ingredience:
mleté maso1 kgsůl1 lžícecukr1 lžíce
voda2 dclvejce3 ksstrouhanka2 hrsti
střední cibule2 ksnasekané čerstvé bylinky - oregano2 hrstipepř dle chuti
sušený česnek dle chuti
mleté maso 1 kg, sůl 1 lžíce, cukr 1 lžíce, voda 2 dcl, vejce 3 ks, strouhanka 2 hrsti, střední cibule 2 ks, nasekané čerstvé bylinky - oregano 2 hrsti, pepř dle chuti, sušený česnek dle chuti

Příprava

Rychlá véča, která určitě nikoho nezklame! Tedy alespoň u nás doma ji milujeme my dospělí, ale i děti. Tak třeba tip pro vás na takovou rychlovku v týdnu, kdy není moc času vyvařovat.

Mleté maso, sůl, cukr a vodu promíchejte a nechte proležet v lednici (já zadělávám večer, pokud chci druhý den na oběd, či večeři). Po uležení přidejte ostatní ingredience. Vše společně promíchejte a vytvořte kuličky o velikosti pingpongových míčků a vždy po 4 kuličkách nabodejte na špejli. Poté si tácek posypte hladkou moukou a "špízy" na něj položte. Pak již jen dlaní lehce zmáčkněte, aby nám vznikly "placičky". Nakonec jemně poprašte hladkou moukou a máte připraveno na grilování, nebo lze samozřejmě upéct i v troubě. Jako přílohu jsem zvolila grilovanou cuketu a papriky (jen pokrájené, pokapané olivovým olejem a posypané grilovacím kořením).

2017-10-17 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI