Ingredience: | |||||
krůtí steak o váze asi 120 - 150 g | 1 ks | čerstvý bazalka | dle chuti | čerstvý koriandr | dle chuti |
olej | trochu | sůl | dle chuti | ||
Kaše: | |||||
větší červená řepa, uvařená v celku a oloupaná | 1 ks | suchá cizrna | 25 g | olivový olej extra virgin | dle potřeby |
citronová šťáva z 1/2 citronu | dle chuti | sůl | dle chuti | ||
Křupavá cizrna: | |||||
suchá cizrna | 25 g | olej | 2 lžičky | mletá paprika | 1/2 lžičky |
rozdrcený římský kmín | 1/2 lžičky | sůl | špetka | sušený česnek | špetka |
čerstvě mletý pepř | špetka |
Pestrost tohoto pokrmu netkví jen v barevnosti. I chutě jsou hravé a pestré…a především tvoří fantastickou souhru.
Cizrnu den předem namočte a druhý den ji v nové vodě uvařte doměkka.
Maso vložte do misky, zalijte asi 1-2 lžícemi olivového oleje a přidejte pár nasekaných lístků bazalky.
Rozpalte troubu na 200˚C. Na plech položte kousek pečícího papíru. Scezenou a okapanou cizrnu vložte do misky, přidejte koření, sůl a lehce opepřete. Společně promíchejte s olejem. Rozložte na plech a pečte 25-30 minut dokřupava.
Červenou řepu nakrájejte na menší kusy, vložte jí do mísy s okapanou uvařenou cizrnou, citronovou šťávou a lehce osolte. Přidejte asi 2 polévkové lžíce vody a rozmixujte. Vodu přidejte podle potřeby a podle toho, jak chcete mít kaši hustou. V kastrůlku prohřejte.
Maso vyjměte z misky, osolte z obou stran a na rozpálené pánvi opečte z obou stran. Já ještě maso po opečení trochu podlévám vodou a dusím ho, abych nemusela přidávat příliš oleje. Takto maso dusím asi 7 minut. Záleží na velikosti steaku.
Na talíř nandejte kaši, posypejte křupavou cizrnou, naservírujte maso a posypte nasekanou bazalkou a koriandrem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI