Ingredience: | |||||
kuskus | 500 g | provensálské bylinky | 1 - 2 lžičky | olivový olej | 3 lžíce |
mořská sůl | dle chuti | nesířené rozinky | 1 - 2 hrsti | cibule | 1 ks |
řapíkatý celer | 1 svazek | voda na podlití | cca 150 ml | mořská sůl | dle chuti |
tofu natural | 200 g | rýžová smetana | 200 ml | fazolové lusky (čerstvé nebo mraržené) | dle chuti |
olej | dle potřeby | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Absolutní improvizace, jednoduchá rychlovka, vegan a výborná kombinace chutí.
Kuskus nasypeme do mísy s kořením, rozinkami a solí, zalijeme horkou vodou a necháme přiklopené nabobtnat. V kastrolku orestujeme nakrájenou cibulku, osolíme, pak vhodíme nasekané celerové řapíky, trošku podlijeme vodou a dusíme do změknutí. Odstavíme a přidáme najemno nastrouhané tofu a smetanu a tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. V pánvi zlehka orestujeme na troše oleje fazolkové lusky. Jídlo podáváme zasypané čerstvým oreganem a pampeliškovými poupaty. Dobrou chuť! Je to mňamka.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI