Bylinkový pstruh na másle a citronech zpět

Ingredience:
vykuchaní pstruzi2 kshrubá mořská sůl dle chutičerstvě mletý pepř dle chuti
šalvěj svazekcitron1 ksprovensálské koření dle chuti
jarní cibulka nakrájené na špalíčky a rozpůlené3 ksmáslocca 4 silnější plátky
vykuchaní pstruzi 2 ks, hrubá mořská sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř dle chuti, šalvěj svazek, citron 1 ks, provensálské koření dle chuti, jarní cibulka nakrájené na špalíčky a rozpůlené 3 ks, máslo cca 4 silnější plátky

Příprava

Jsou dvě věci, kterými mi děti dělají neskutečnou radost. Tedy těch věcí je mnohem více, ale na tyto dvě jsem hrozně pyšná a hlavně za ně děkuji. Moje děti totiž milují zeleninu, ovoce a ryby. V dnešní době, kdy spousta dětí nejí, nebo jí žalostně málo, nebo jí, ale jen hranolky a kečup, nebo jí, ale samé sladkosti. No prostě jsem šťastná, že můžu nabídnou ke svačině zeleninový talíř, a když se zeptám, co by rádi k obědu, bez zaváhání vyhrknou "rybu".

V dnešním vedru se to zvlášť hodí, protože nikdo z nás nemá chuť na nic těžkého, či mastného. A tak bude jen lehká ryba se špenátovou rýží. Můžete si ji připravit i vy.

Ryby opláchněte a osušte. Pořádně je zevnitř i zvenčí posolte hrubou mořskou solí a popepřete čerstvým pepřem. Citron rozpulte. Jednu půlku nakrájejte na kolečka, šťávou z té druhé pokapejte obě ryby, také zevnitř i zvenčí.

Dovnitř každé ryby dejte několik lístků šalvěje a okořeňte je provensálským kořením. To můžete ale nahradit nasekanými čerstvými bylinkami - rozmarýnem, estragonem, tymiánem, pažitkou, majoránkou.

Takto připravené ryby dejte do pekáčku. Já je dávám bez hlavy, ale klidně je nechte celé i s hlavičkou záleží na vás. Položte na ně plátky citronu a nakrájené jarní cibulky. Vše ještě lehce posolte a popepřete a nahoru přidejte plátky másla. Pečte v troubě vyhřáté na 180°C asi 15 minut.

Rybu podávejte s dušenou rýží se špenátem. Osobně před servírováním ryby vykosťuji, ale dělám to spíše kvůli dětem, abychom neskončili na pohotovosti s kostí v krku.

2015-07-07 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI