Ingredience: | |||||
vykuchaní pstruzi | 2 ks | hrubá mořská sůl | dle chuti | čerstvě mletý pepř | dle chuti |
šalvěj | svazek | citron | 1 ks | provensálské koření | dle chuti |
jarní cibulka nakrájené na špalíčky a rozpůlené | 3 ks | máslo | cca 4 silnější plátky |
V dnešním vedru se to zvlášť hodí, protože nikdo z nás nemá chuť na nic těžkého, či mastného. A tak bude jen lehká ryba se špenátovou rýží. Můžete si ji připravit i vy.
Ryby opláchněte a osušte. Pořádně je zevnitř i zvenčí posolte hrubou mořskou solí a popepřete čerstvým pepřem. Citron rozpulte. Jednu půlku nakrájejte na kolečka, šťávou z té druhé pokapejte obě ryby, také zevnitř i zvenčí.
Dovnitř každé ryby dejte několik lístků šalvěje a okořeňte je provensálským kořením. To můžete ale nahradit nasekanými čerstvými bylinkami - rozmarýnem, estragonem, tymiánem, pažitkou, majoránkou.
Takto připravené ryby dejte do pekáčku. Já je dávám bez hlavy, ale klidně je nechte celé i s hlavičkou záleží na vás. Položte na ně plátky citronu a nakrájené jarní cibulky. Vše ještě lehce posolte a popepřete a nahoru přidejte plátky másla. Pečte v troubě vyhřáté na 180°C asi 15 minut.
Rybu podávejte s dušenou rýží se špenátem. Osobně před servírováním ryby vykosťuji, ale dělám to spíše kvůli dětem, abychom neskončili na pohotovosti s kostí v krku.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI