Ingredience: | |||||
candát | 2 porce | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
drcený kmín | dle chuti | citron | dle chuti | máslo | kousek |
Brambory: | |||||
středně velké brambory | 6 ks | sůl | dle chuti | rozmarýn | 2 snítky |
petrželka | dle chuti | olej | dle potřeby | česnek | dle chuti |
Holandská omáčka: | |||||
žloutek | 3 ks | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
máslo | 120 g | citronová šťáva | 1 lžička | smetana | 3 lžíce |
Ryby bych mohla jíst snad denně, škoda však, že jsou poměrně dost drahé.
Candáta pokapeme citronem, osolíme, opepříme a trochu posypeme drceným kmínem. Opečeme na másle nejdříve kůží dolů.
Brambory uvaříme ve slupce. Omyjeme je, dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přidáme rozmarýn. Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme a dáme na rozehřátý olej na pánev. Osolíme, přidáme prolisovaný česnek a opečeme. Nakonec promícháme s čerstvou nasekanou petrželkou.
Žloutky šleháme metlou nad párou. Pozor, aby se nádoba se žloutky nedotýkala horké vody, žloutky by se uvařily! K žloutkům postupně přidáváme nakrájené máslo, sůl, pepř, citronovou šťávu a stále pilně šleháme, přidáme smetanu. Šleháme do zhoustnutí. Vše je hotovo během chvilky.
Celý pokrm naservírujeme na nahřáté talíře, ozdobíme kolečkem citronu a petrželkou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI