Rybku alespoň půl dne předem naložte - já jsem si na ni v hmoždíři udělala pesto z bylinek (tymián, rozmarýn, bazalka, lichořeřišnice), olivového oleje, citronového pepře a hrubozrnné soli, ale jeho složení si můžete uzpůsobit dle vlastní fantazie.
V době přípravy pak rozšlehejte jedno vejce s uvedeným množstvím mouky na kašičku, ve které pak rybu namočte a ihned obalte v plátcích mandlí. Pečte v
troubě předehřáté na 180°C, na plechu vyloženém pečícím papírem, a to přibližně 20 minut.
Bramborový salát se špenátem:
Brambory uvařte vcelku, oloupejte a nakrájejte na špalíčky tak, jako jste u bramborového salátu zvyklí. Přidejte vinný ocet a citronovou šťávu, povolený a vymačkaný listový špenát, bílý jogurt a dochuťte solí a troškou česneku. Pokud budete podávat k rybě, s množstvím česneku to nepřehánějte, abyste tak nepřebili jemnou a lahodnou chuť ryby. Před podáváním salát vychlaďte v lednici.
Dětská specifika:
- ryby jsou v našich tabulkách doporučovány od 1 roku, jejich bílkovina je velkým alergenem. Pokud se nebojíte, jistě je můžete na svém dítěti vyzkoušet i dříve, ale vybírejte jejich zdroj a hlídejte případnou reakci.
- mandle a ořechy jsou taktéž alergeny a obecně jsou doporučovány od 2 - 3 let
- salát můžete bez citronové šťávy a octa, samozřejmě i bez soli a koření, nabídnout dětem od cca 8 měsíců