Ingredience na těsto: | |||||
hladká mouka | 500 g | vařící voda | 300 ml | olej | 1 lžíce |
sůl | 1/2 lžičky | vejce | 1 ks | ||
Náplň: | |||||
vepřové maso | 500 g | cibule | 1 ks | sůl | 1 špetka |
pepř | 1 špetka | mletá paprika | 1 špetka | studená voda | 100 ml |
Čebureky jsou pirohy typické pro gruzínskou kuchyni. Najdete je ovšem i v jiných východních státech. Receptů je mnoho. Proto, když se naučíte těsto, můžete je plnit dle vaší fantazie. Možností jsou spousty.
Do vařící vody dáme sůl a olej a přidáme 80 g mouky. Vše důkladně promícháme a pozor, abychom se neopařili!
Necháme vychladnout a poté přidáme vajíčko a ostatní mouku.
Dobře vypracujeme těsto a na hodinu uložíme do lednice. Po půlhodině těsto jednou propracujeme a znovu uložíme do lednice.
Zatím si připravíme náplň. Maso rozemeleme, přilijeme studenou vodu, sůl, pepř a nadrobno nasekanou cibuli.
Vše promícháme a necháme v ledničce čekat až bude odpočinuté těsto.
Odleželé těsto vyválíme na placku tenkou asi 4 mm a vykrájíme kolečka o průměru asi 10 - 12 cm.
Okraje potřeme vodou a na polovinu kolečka vložíme váleček z masa.
Přeložíme těsto a vidličkou okraje přimáčkneme.
Kapsy vkládáme do rozpáleného oleje a usmažíme do zlatohněda.
Čebureky chutnají skvěle teplé i studené.
K Čeburekám se hodí, jakýkoli dip s čerstvými bylinkami.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI