Ingredience: | |||||
kuřecí maso | 500 g | celer | 300 g | čerstvá bazalka | hrst |
škrob (bramborový/kukuřičný) | 1 vrchovatá lžíce | vejce | 2 ks | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | hladká nebo kukuřičná mouka | 1 vrchovatá lžíce | olej | na smažení |
Tyto placičky se u nás ujaly v období detoxu a tak trochu jsme si je upravili k obrazu svému. Možná se ptáte, proč je v receptu škrob, ale věřte, že jen tak zůstanou šťavnaté a nebudou se rozpadat.
Dochutit si je můžete různě, ale po všech experimentech jsme zjistili, že nejlepší je hrst čerstvé bazalky.
Nejsem vůbec milovník celeru. Syrový ho vůbec nemusím a ve vánočním salátu s ním hodně bojuji. Tyto placičky, ale naprosto zbožňuji. Při smažení a i díky odležení v lednici ztratí svou palčivou chuť.
Nebudete potřebovat moc surovin, a přesto si pochutnáte.
Nejprve si na jemném struhadle nastrouhejte celer a postupně přidejte všechny ostatní suroviny. Pokud použijete kukuřičnou mouku, tak máte báječný bezlepkový recept.
Maso si pokrájejte na menší kousky a v robotu rozkutrujte na jemnou hmotu (jako tatarák).
Zapracujte k celeru a nechte půl hodiny v lednici odležet.
Rozehřejte olej na pánvi a můžete začít smažit. Placičky není potřeba dávat odkapat na ubrousek. Vůbec totiž nenasají přebytečný olej.
Lžící naberte hmotu a na pánvi tvarujte placičky cca 0.5 cm silné. S tvarem si vůbec nedělejte starosti. Výborně se vám to bude dělat, když druhou stranu lžíce lehce namočíte do oleje na pánvi. Směs se vám potom nebude na lžíci tolik lepit a práce vám půjde od ruky.
Jako přílohu můžete zvolit vařené brambory, kaši a nebo i zeleninový salát.
Výborné jsou s jogurtovým dipem (bílý jogurt, majonéza, citrón, sůl, pepř)
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI