Celerové placičky s kuřecím masem a bazalkou zpět

Ingredience:
kuřecí maso500 gceler300 gčerstvá bazalka hrst
škrob (bramborový/kukuřičný)1 vrchovatá lžícevejce2 kssůl dle chuti
pepř dle chutihladká nebo kukuřičná mouka1 vrchovatá lžíceolej na smažení
kuřecí maso 500 g, celer 300 g, čerstvá bazalka hrst, škrob (bramborový/kukuřičný) 1 vrchovatá lžíce, vejce 2 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, hladká nebo kukuřičná mouka 1 vrchovatá lžíce, olej na smažení

Příprava

Tyto placičky se u nás ujaly v období detoxu a tak trochu jsme si je upravili k obrazu svému. Možná se ptáte, proč je v receptu škrob, ale věřte, že jen tak zůstanou šťavnaté a nebudou se rozpadat.

Dochutit si je můžete různě, ale po všech experimentech jsme zjistili, že nejlepší je hrst čerstvé bazalky.

Nejsem vůbec milovník celeru. Syrový ho vůbec nemusím a ve vánočním salátu s ním hodně bojuji. Tyto placičky, ale naprosto zbožňuji. Při smažení a i díky odležení v lednici ztratí svou palčivou chuť.

Nebudete potřebovat moc surovin, a přesto si pochutnáte.

Nejprve si na jemném struhadle nastrouhejte celer a postupně přidejte všechny ostatní suroviny. Pokud použijete kukuřičnou mouku, tak máte báječný bezlepkový recept.

Maso si pokrájejte na menší kousky a v robotu rozkutrujte na jemnou hmotu (jako tatarák). 

Zapracujte k celeru a nechte půl hodiny v lednici odležet. 

Rozehřejte olej na pánvi a můžete začít smažit. Placičky není potřeba dávat odkapat na ubrousek. Vůbec totiž nenasají přebytečný olej.

Lžící naberte hmotu a na pánvi tvarujte placičky cca 0.5 cm silné. S tvarem si vůbec nedělejte starosti. Výborně se vám to bude dělat, když druhou stranu lžíce lehce namočíte do oleje na pánvi. Směs se vám potom nebude na lžíci tolik lepit a práce vám půjde od ruky.

Jako přílohu můžete zvolit vařené brambory, kaši a nebo i zeleninový salát.

Výborné jsou s jogurtovým dipem (bílý jogurt, majonéza, citrón, sůl, pepř)

Dobrou chuť!

2016-07-26 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI