Celozrnná špaldová pizza zpět

Ingredience:
celozrnná špaldová mouka200 gvoda100 mlolivový olej2 lžíce
cukr1/2 lžičkysůl1 lžičkačerstvé droždí1/4 ks
Zdobení: sugo, sýry, uzenin, zelenina, olivy, bylinky... dle chuti
celozrnná špaldová mouka 200 g, voda 100 ml, olivový olej 2 lžíce, cukr 1/2 lžičky, sůl 1 lžička, čerstvé droždí 1/4 ks, Zdobení: , sugo, sýry, uzenin, zelenina, olivy, bylinky... dle chuti

Příprava

Poslední dobou jsem takový domácí dojížděč zbytků. Cokoliv už se blíží expiraci, zakomponuju ke špagetám / rýži / bramborům a vytvořím si z toho oběd. 

Teď se mi sešlo v lednici víc věcí, což byl ideální čas na pizzu. Rozhodla jsem se ji ale připravit v o něco zdravější verzi a to z celozrnné špaldové mouky.

Musím říct, že mi i chutnala líp, jak z hladké mouky a k tomu jsem měla navíc dobrý pocit, že jsem úplně neprasila.

Vše smíchejte, vypracujte těsto a vytvarujte ho do bochánku. Nechte ho vykynout asi hodinu na dvojnásobnou velikost. Mezitím si připrav základ na pizzu. V hrnci smíchejte půl plechovky krájených rajčat, trochu olivového oleje, soli, pepře a oregana a svařte, aby se odpařila voda, cca 5 minut. Poté směs rozmixujte a nechte vychladit. Před pečením si rozpalte troubu na 230°C. Těsto rozválejte na plech s pečícím papírem, potřete směsí a poklaďte oblíbenými surovinami. Pečte cca 5 - 10 minut, dokud nejsou okraje pizzy světle hnědé a suroviny na pizze upečené.

2018-06-19 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI