Ingredience: | |||||
celozrnná špaldová mouka | 200 g | voda | 100 ml | olivový olej | 2 lžíce |
cukr | 1/2 lžičky | sůl | 1 lžička | čerstvé droždí | 1/4 ks |
Zdobení: | sugo, sýry, uzenin, zelenina, olivy, bylinky... | dle chuti |
Poslední dobou jsem takový domácí dojížděč zbytků. Cokoliv už se blíží expiraci, zakomponuju ke špagetám / rýži / bramborům a vytvořím si z toho oběd.
Teď se mi sešlo v lednici víc věcí, což byl ideální čas na pizzu. Rozhodla jsem se ji ale připravit v o něco zdravější verzi a to z celozrnné špaldové mouky.
Musím říct, že mi i chutnala líp, jak z hladké mouky a k tomu jsem měla navíc dobrý pocit, že jsem úplně neprasila.
Vše smíchejte, vypracujte těsto a vytvarujte ho do bochánku. Nechte ho vykynout asi hodinu na dvojnásobnou velikost. Mezitím si připrav základ na pizzu. V hrnci smíchejte půl plechovky krájených rajčat, trochu olivového oleje, soli, pepře a oregana a svařte, aby se odpařila voda, cca 5 minut. Poté směs rozmixujte a nechte vychladit. Před pečením si rozpalte troubu na 230°C. Těsto rozválejte na plech s pečícím papírem, potřete směsí a poklaďte oblíbenými surovinami. Pečte cca 5 - 10 minut, dokud nejsou okraje pizzy světle hnědé a suroviny na pizze upečené.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI