Ingredience: | |||||
celozrnný toastový chleba | 12 plátků | letní jablka | 650 g | vlašské ořechy | 50 g |
rozinky | 50 g | polotučný tvaroh | 250 g | med + na pokapání | 3 lžíce |
vejce | 3 ks | kokosové mléko | 100 ml | kokos | 2 lžíce |
máslo | 3 plátky | skořice | 2 lžičky |
Když se mi do rukou dostala letní jablíčka, měla jsem hned jasno, co s nimi musím udělat. Už dlouho jsme neměli sladký oběd a žemlovka se v tomto případě nabízela sama. To bych, ale nebyla já, kdybych si ji přeci jen trochu neupravila. I upravená verze klasického jídla však slavila úspěch a všichni jsme se olizovali.
Nejprve si oloupeme jablka a nastrouháme si je na hrubém struhadle. Posypeme skořicí, přidáme dvě lžíce strouhaného kokosu a promícháme. V jedné míse si smícháme tvaroh s jedním vejcem a jednou lžící medu. V druhé míse si rozšleháme dvě vejce, kokosové mléko a dvě lžíce medu. V této směsi pak obalíme toastové plátky chleba.
Dortovou formu si vyložíme pečícím papírem a na spodek dáme tři obalené plátky toastového chleba, poté přidáme polovinu tvarohové směsi, polovinu množství jablek se skořicí a kokosem a pak pokračujeme toastovým chlebem, tvarohem a jablky. Navrch pak poklademe poslední obalené plátky toastového chleba. Pokapeme trochou medu a navrch dáme tři plátky másla. Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů cca 50 minut. Necháme mírně zchladnout, nakrájíme a před podáváním můžeme ještě posypat hrstkou ořechů a hrozinek.
Inspirovala jsem se na webu fitrecepty.cz.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI