Knedlíky: | |||||
tvrdý tvaroh | 200 g | špaldová celozrnná mouka | 70 g | cukr moučka | 40 g |
vejce | 1 ks | jahody | dle potřeby | ||
Jahodovo-mátový přeliv: | |||||
jahody | 200 g | smetana ke šlehání | 3 lžíce | moučkový cukr | 1 lžička |
máta | cca 15 větších lístků |
Nevím, kterému mámení jsem to podlehla (asi že jsem už myslela na to, až budu mít tuhle dobrotu na talíři?), když jsem v obchodě koupila tvrdý tvaroh s tím, že z něj udělám knedlíky. No, samozřejmě že se většinou dělají z měkkého. Nevadí, řekla jsem si, bude výzva, a když už v tom teda tak plavu, místo klasiky udělám rovnou nějakou zdravější verzi. Takže kromě tvrdého tvarohu šla do knedlíčků i celozrnná špaldová mouka a výsledek vám nyní nesu. Myslete na to, že je to v podstatě "dieta".
Z uvedených ingrediencí připravíte cca 10 knedlíčků.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI