Celozrnný kuskus s tempehem a brokolicí zpět

Ingredience:
marinovaný tempeh100 gbrokolice (růžičky)1/2 ksšpenátové listy několik
sójová smetana100 mlcelozrnný kuskus50 gAlsan (rostlinný tuk, který kouíte v obchodech se zdravou výživou), lze nahradit rostlinným olejem1 plátek
česnek1 stroužekmořská sůl špetkapepř špetka
extra panenský olivový olej trochu
marinovaný tempeh 100 g, brokolice (růžičky) 1/2 ks, špenátové listy několik, sójová smetana 100 ml, celozrnný kuskus 50 g, Alsan (rostlinný tuk, který kouíte v obchodech se zdravou výživou), lze nahradit rostlinným olejem 1 plátek, česnek 1 stroužek, mořská sůl špetka, pepř špetka, extra panenský olivový olej trochu

Příprava

První jarní veganský recept, který je hotový během deseti minut, je na světě! 

Nejen, že je jednoduchý, ale je také velmi chutný a zdravý. Navíc, tempeh je výbornou náhradou masa. =)

Kuskus si připravte podle návodu. Do hotového kuskusu, přidejte lžičku olivového oleje a přidejte sůl a pepř. Z brokolice si odkrojte jen růžičky a dejte je do vroucí vody na chvíli povařit, aby změkly. Asi po 5 minutách vaření je sceďte. Tempeh nakrájejte na kostky. Na pánev dejte zpěnit plátek Alsanu nebo lžíci oleje. Přidejte tempeh, růžičky brokolice i špenátové listy. Chvíli restujte a přidejte sójovou smetanu, poté ihned přidejte utřený nebo prolisovaný česnek. Směs osolte a opepřete podle chuti. Ke směsi přidejte hotový kuskus a důkladně promíchejte. Můžete ihned podávat. =)

2014-03-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI