Červená čočka s rajčaty a kokosovým mlékem zpět

Ingredience:
cibule1 kspórek5 cmčervená čočka150 g
kokosové mléko1 plechovkadrcená rajčata1 konzervasůl1 špetka
skořice1 špetkařímský kmín1 špetkakurkuma1 špetka
Garam massala1 špetkačesnek1-2 stroužkyGhí1 lžíce
cibule 1 ks, pórek 5 cm, červená čočka 150 g, kokosové mléko 1 plechovka, drcená rajčata 1 konzerva, sůl 1 špetka, skořice 1 špetka, římský kmín 1 špetka, kurkuma 1 špetka, Garam massala 1 špetka, česnek 1-2 stroužky, Ghí 1 lžíce

Příprava


„Když jdeš nakoupit, kup květákovou rýži.“

„Neměli.“

„To je divný. Vždycky ji mají. Kde jsi ji hledal.“

„U rýže.“

„Tak to bude ono. Květáková je v mrazácích.“

1. Na pánvi rozehřejeme ghí. Přidáme cibuli, pórek, osolíme.

2. Vlijeme konzervu rajčat. Okořeníme.

3. Přidáme červenou čočku (v suchém stavu). Povaříme.

4. Přilijeme kokosové mléko, které podle potřeby přilíváme (do uvaření čočky a dosažení požadované konzistence).

PŘÍLOHA: dětem s rýží a já jsem si dala s květákovou rýží, kterou mi Miky ujídal, zatím mu chutná skoro všechno.

2022-06-01 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptzdravá
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI