Ingredience: | |||||
mleté vepřové maso | 1 kg | sůl | 1 lžíce | cukr | 1 lžíce |
voda | 200 ml | vejce | 2 ks | strouhanka | 2 hrsti |
majoránka | dle chuti | sušený česnek | dle chuti | olej | dle potřeby |
pepř | dle chuti | cibule | dle chuti | plnotučná hořčice | dle chuti |
Na tuhle českou klasiku si nejvíce vzpomínám ze školní jídelny. Domácí čevabčiči jsou ale mnohem lepší.
Do mletého masa přidáme lžíci cukru a soli přilijeme 200 ml vody, vše dobře promícháme a necháme do druhého dne proležet v lednici.
Do masa druhý den dáme vejce a strouhanku, opepříme, přidáme majoránku a sušený česnek a vše dobře promícháme. V ruce uválíme válečky, které obalujeme ve strouhance a smažíme na oleji.
Podáváme je s cibulkovou hořčicí, cože je na jemno nakrájená cibule smíchaná s plnotučnou hořčicí.
Protože jsme maso den předem naložili, jsou čevabčiči krásně jemné a nejsou tuhé.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI