Čevabčiči s bramborem a cibulkovou hořčicí zpět

Ingredience:
mleté vepřové maso1 kgsůl1 lžícecukr1 lžíce
voda200 mlvejce2 ksstrouhanka2 hrsti
majoránka dle chutisušený česnek dle chutiolej dle potřeby
pepř dle chuticibule dle chutiplnotučná hořčice dle chuti
mleté vepřové maso 1 kg, sůl 1 lžíce, cukr 1 lžíce, voda 200 ml, vejce 2 ks, strouhanka 2 hrsti, majoránka dle chuti, sušený česnek dle chuti, olej dle potřeby, pepř dle chuti, cibule dle chuti, plnotučná hořčice dle chuti

Příprava

Na tuhle českou klasiku si nejvíce vzpomínám ze školní jídelny. Domácí čevabčiči jsou ale mnohem lepší.

Do mletého masa přidáme lžíci cukru a soli přilijeme 200 ml vody, vše dobře promícháme a necháme do druhého dne proležet v lednici. 

Do masa druhý den dáme vejce a strouhanku, opepříme, přidáme majoránku a sušený česnek a vše dobře promícháme. V ruce uválíme válečky, které obalujeme ve strouhance a smažíme na oleji. 

Podáváme je s cibulkovou hořčicí, cože je na jemno nakrájená cibule smíchaná s plnotučnou hořčicí.

Protože jsme maso den předem naložili, jsou čevabčiči krásně jemné a nejsou tuhé.

2018-04-17 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI