Ingredience: | |||||
olej | 3 lžíce | velká cibule | 1 ks | česnek | 2 stroužky |
střední mrkev | 1 ks | červené fazole (v suchém stavu) | 225 | mleté hovězí maso | 500 g |
sekaná rajčata | 1 konzerva | passata | 3 lžíce | římský kmín | 1 lžíce |
drcený kmín | 1/2 lžičky | uzená mletá paprika | 1 lžička | sladká mletá paprika | 1 lžička |
mletý koriandr | 1/4 lžičky | třtinový cukr | 2 lžičky | kajenský pepř | dle chuti |
sůl | dle chuti |
Ano, zní to trochu úsměvně, ale já chtěla vytvořit verzi, kterou by si mohla dát i naše tříleťačka. Jinak fazole jsou moje nejméně oblíbená luštěnina, ale tohle je opravdu veliká dobrota. V této podobě je vezmu na milost kdykoli (smích).
Fazole si namočíme den předem do vody, alespoň na 12 hodin nebo můžeme použít sterilované. Na oleji osmahneme nakrájenou cibulku, a když začne chytat barvu, přidáme na jemno nastrouhanou mrkev a česnek. Společně chvilku restujeme, přisypeme veškeré koření a necháme rozvonět. Poté dáme zatáhnout mleté maso, které dobře promícháme s obsahem hrnce a čekáme, než se orestuje ze všech stran. Zalijeme sekanými rajčaty, passatou, přisypeme třtinový cukr a nakonec vmícháme slité fazole. Vše přendáme do pomalého hrnce a necháme dusit na stupeň HIGH 4 hodiny. Nebo lze připravit i bez pomoci pomalého hrnce, prostě jen dusíme na plotně do změknutí fazolí. V tom případě ale musíme hlídat a občas promíchat. Podávat lze s rýží nebo kukuřičnými tortillami. Snad vám zachutná stejně jako nám.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI