Ingredience: | |||||
mleté hovězí maso | 500 g | olej | 1 lžíce | střední cibule | 1 ks |
česnek | 2 stroužky | sekaná rajčata | 2 konzervy | červené fazole | 2 konzervy |
římský kmín | 1/2 lžičky | hovězí vývar | 400 ml | chilli paprička | 1 ks |
čokoláda na vaření | 3 kostičky | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
koriandr | dle chuti | zakysaná smetana | dle chuti | Gouda | cca 100 g |
Hele, já nevím… dva měsíce umíráme vedrem, ještě včera se pomalu nedalo dejchat a najednou lup… 17 stupňů! Co s tím… můžu pustit topení, anebo… si uvařím parádní Chilli con carne! A to nejlepší se musí vařit s čokoládou, pomalu a dlouho. Ale nebojte, nemusíte u něj stát věčnost, jako u guláše… tohle je vlastně na přípravu úplná sranda.
Na oleji zpěníme cibulku, česnek, římský kmín a přidáme mletý maso, které za stálého míchaní restujeme, dokud nevyvaříme veškerou šťávu až na tuk. Osolíme, opepříme, pak přihodíme sekaný rajčata, fazole, čokoládu a chilli papričku. Zalijeme vývarem, vše promícháme, přivedeme k varu, plamen stáhneme na minimum a v přiklopeném hrnci vaříme alespoň 2 hodiny. 3 hoďky, pokud na to máte čas a chcete mít Chilli naprosto dokonalý. Každou hoďku směs promícháme a dílo je hotovo! Podáváme se zakysanou smetanou, koriandrem, troškou sýru a třeba bagetou, rýží, chlebem, nebo jen tak.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI