Chilli con zeleninka zpět

Ingredience:
střední cibule2 ksčesnek3 stroužkystřední pórek1 ks
červená chilli paprička1 ksrajčatové pyré2 lžícečočka (hnědá nebo zelená)250 g
červená čočka250 gsterilované červené fazole800 grajčata (čerstvá nebo sterilovaná)800 g
vývar1,2 l
Koření:
mletý římský kmín2 lžícemletý koriandr2 lžíceuzená paprika2 lžíce
sušené oregano2 lžíceskořice nebo půl svitku1 lžičkamuškátový oříšek špetka
čerstvě mletý pepř špetkasůl dle chuti
střední cibule 2 ks, česnek 3 stroužky, střední pórek 1 ks, červená chilli paprička 1 ks, rajčatové pyré 2 lžíce, čočka (hnědá nebo zelená) 250 g, červená čočka 250 g, sterilované červené fazole 800 g, rajčata (čerstvá nebo sterilovaná) 800 g, vývar 1,2 l, mletý římský kmín 2 lžíce, mletý koriandr 2 lžíce, uzená paprika 2 lžíce, sušené oregano 2 lžíce, skořice nebo půl svitku 1 lžička, muškátový oříšek špetka, čerstvě mletý pepř špetka, sůl dle chuti

Příprava

Recept je z knihy Moje rodinná kuchařka od žákyně a přítelkyně Jamieho Olivera. Na kuchařku jsem napsala svůj pohled zde. Jsou tam opravdu skvělé recepty z dostupných surovin pro všechny.

Je to takové chilli con carne bez masa, což ocení vegetariáni a i ti, kteří zrovna doma maso nemají a chtějí si pochutnat na vydatném a rychlém jídle skoro bez práce. Ingrediencí se zdá ve výčtu hodně, ale spíše se jedná o různá koření a bylinky, takže směle do toho. Já jsem dělala z poloviční dávky a nadlábli jsme se z toho čtyři a ještě zbylo. Takže přizpůsobte svému apetitu a počtu strávníků, všeho přiměřeně, takhle podle receptu je toho opravdu hromada ...

Nadrobno nakrájíme cibuli, česnek, pórek a chilli papričku. Nejprve orestujeme cibuli s pórkem a pak přihodíme chilli papričku s česnekem. Přidejte koření, bylinky, rajčatové pyré a podlijte vývarem. Vmíchejte obě čočky, rajčata, osolte a opepřete. Uveďte do varu a vařte na mírném ohni. Občas dolijte podle potřeby vývar. Červená čočka se rozvaří a vše nám krásně zahustí. Když je čočka měkká, přidáme okapané fazole, prohřejeme a dochutíme. Pokud byste měli rajčata dost kyselá, můžete malinko přisladit špetkou cukru. V knize se píše jako příloha buď rýže nebo pečené brambory ve slupce, posypané koriandrem, s dílky limetky a zakysanou smetanou.

2015-05-20 Hlavní chody

Poznámka

Z uvedených ingrediencí připravíte 6 - 8 porcí. Pokud si chcete uvařit na dva dny, udělejte pokrm z celé dávky a nemusíte vařit druhý den.

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI