Chilli guláš z hlívy ústřičný a krémových žampiónů zpět

Ingredience:
hlíva ústřičná500 gkrémové žampiony8 ksvelká červená cibule2 ks
bílá nebo žlutá cibule4 ksrostlinný olej4 lžícerajský protlak1 lžíce
česnek nasekaný na drobno2 stroužkyuzená paprika1 lžícečervená paprika1/2 lžíce
pepř dle chutisůl dle chutidrcený kmín dle chuti
chilli dle chutivývar nebo voda na podlitístřední brambora nastrouhaná na jemno1 ks
čerstvá majoránka dle chuti
hlíva ústřičná 500 g, krémové žampiony 8 ks, velká červená cibule 2 ks, bílá nebo žlutá cibule 4 ks, rostlinný olej 4 lžíce, rajský protlak 1 lžíce, česnek nasekaný na drobno 2 stroužky, uzená paprika 1 lžíce, červená paprika 1/2 lžíce, pepř dle chuti, sůl dle chuti, drcený kmín dle chuti, chilli dle chuti, vývar nebo voda na podlití, střední brambora nastrouhaná na jemno 1 ks, čerstvá majoránka dle chuti

Příprava

Někdy máme nedělní oběd míň sváteční. Tenhle recept zabere minimum času a výsledná chuť je fantastická! Mrkněte na mou verzi guláše z hlívy, s UZENOU PAPRIKOU, která udělá s vomáčkou hotovej zázrak, fakt!

Všechnu cibuli nakrájíme na kostičky a v hrnci, na rozpáleným oleji, necháme zesklovatět.

Pak přidáme lžíci rajskýho protlaku a chvíli smažíme, aby ztratil kyselost. Potom přisypeme věškerý koření, který restujeme jen krátce a přihodíme hlívu a žampióny nakrájený na kousky, spolu s nasekaným česnekem. Plamen trochu stáhnem důkladně vše promícháme a dusíme, dokud se tekutina nezačne vypařovat. Pokaždý, když se směs hub začne přichytávat ke dnu a tvoří se na něm tmavej film, celej ho pěkně odškrábeme vařečkou a necháme přichytit znovu…a znovu…třeba 4x-5x. Tím získá guláš nádherně tmavou barvu, ale pozor, dno nesmí bejt černý, pořád jen pěkně tmavě hnědý, hlídejte to.

Když už není v hrnci, co by se odpařilo, zalijem takto podušenou hlívu s žampiónama vývarem nebo vodou, jen aby byla směs lehce ponořená a vaříme do měkka asi 15 minut. Množství cibule a hub by mělo bejt dostatečný, aby se nemusela omáčka zahušťovat. Pokud vám ale připadá řídká, nastrouhejte do ní 1 střední bramboru na jemno, provařte asi 3-4 minuty a je to :) Škrob z brambory udělá svou zahušťovací práci a už jen stačí guláš doladit solí či pepřem. Po stažení z plotny, přidejte ještě nasekanou čerstvou majoránku a podávejte s křupavým chlebem, knedlíkem, těstovinama anebo jako u nás doma…s vařenýma krupkama. Dobrou chuť!

2016-06-14 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI