Chřest s cuketou v rajčatové salze zpět

Ingredience:
česnek2 stroužkybylinky + grilovací koření dle chutižlutá cuketa1 ks
chřest1 balenírajčata2 malé plechovkyvepřová plec200 g
sůl špetkapepř špetka
česnek 2 stroužky, bylinky + grilovací koření dle chuti, žlutá cuketa 1 ks, chřest 1 balení, rajčata 2 malé plechovky, vepřová plec 200 g, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Nejprve se chci omluvit za fotku. Většinou vařím cca kolem 21 hod. večer. Protože pracuji do 19h a jsem doma kolem 20h. V tu dobu už není tak dobré světlo, abych nafotila jídlo venku na denním světle. Tam vše vypadá o poznání lépe.

Toto jídlo jsem zvolila jako naprostou rychlovku, když jsem potřebovala péct sušenky a koláč na teambuilding a můj manžel chodil kolem mě a říkal: "Mám hlad!". 
Bylo mi jasné, že pečení sušenek  mi zabere hodně času, tak jsem nahlédla do lednice a vytáhla chřest, žlutou cuketu, rajčata a koření, které bylo v květnovém Brandnooz boxu a už to jelo.

Fantazie se spojila s chuťovými buňkami a představení v doprovodu orchestru v podání bublající omáčky, zvuku dopadajícího nože na prkénko při rozkrojení cukety a cibulky se rozjelo v plném proudu...

A výsledek? Naprosto dokonalá večeře zakončena slovy" Škoda, že nic nezbylo!". Takže až budete mít chuť na lehkou večeři, která Vám nezabere moc času, ale nadmíru uspokojí žaludek a chuťové pohárky, tak zvolte toto. Pozor! Ale musíte mít rádi chřest, cuketu a rajčata.

Postup aneb jak jsem postupovala já:
Připravíme si suroviny. Z chřestu odkrojíme konce, cca 1 cm a vyhodíme. Zbylý chřest pokrájíme na kousky, viz. obrázek. Konečky si necháme zvlášť.

Pokrájíme si maso na tenké plátky, pánev si rozpálíme, pokapeme olivovým olejem a vložíme na ni maso. Posypeme kořením Grešík a restujeme.

Když je maso zatáhnuté, zalijeme ho rajčaty, přisypeme čerstvé bylinky dle chuti, vylisovaný česnek, sůl, pepř, vložíme chřest a necháme povařit. Cca 5 minut.

Mezitím si pokrájíme cuketu na půl kolečka.
Když je chřest měkký, přidáme cuketu a povaříme cca 3 minuty. Cuketa je hned, chřest nesmí zhnědnout. 

A je hotovo. Nakonec můžeme zakápnout olivovým olejem nebo posypat parmazánem, ale to je pro nedietáře.

2014-09-05 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI