Citronové špagety s chřestem a ricottou zpět

Ingredience:
špagety250 gchřest200 gmáslo100 g
citron (kůra a šťáva z něj)1 ksčesnek1 stroužekhimalájská růžová sůl špetka
ricotta2 velké vrchovaté lžíce
špagety 250 g, chřest 200 g, máslo 100 g, citron (kůra a šťáva z něj) 1 ks, česnek 1 stroužek, himalájská růžová sůl špetka, ricotta 2 velké vrchovaté lžíce

Příprava

Hurá! Konečně zase vykouklo sluníčko a je krásně teplo. To mě motivovalo k osvěžujícímu obědu, na který jsem měla už delší dobu spadeno, jen mě odrazovalo chladné počasí, při kterém by se měla jíst spíše zahřívací jídla.

Dáme si do hrnce vařit vodu na špagety. Mezitím si omyjeme chřest, zkontrolujeme dřevnaté konce, které potřebují odkrojit, a vložíme chřest do parního hrnce, který zapneme na 10 minut. Pokud se nám už začala vařit voda na špagety, vložíme je do ní a vaříme podle zvyku.
Volnou chvíli využijeme na přípravu citronu, který si omyjeme, nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.
Průběžně hlídáme špagety, aby se nám nepřichytily, a dáme si rozpustit do hrnce máslo. Do rozpuštěného másla přidáme kůru i šťávu z citronu, prolisujeme česnek a promícháme. Ztlumíme plamen na minimum a jdeme na právě dopařený chřest. Chřest nakrájíme na kousky podle chuti, já krájela cca 1-2 cm velké. Nakrájený chřest přidáme k máslu s citronem, jemně osolíme, trochu zvýšíme plamen a chvilku restujeme.
Přidáme špagety, ricottu a pořádně spolu vše promícháme, aby se chutě propojily.
Dobrou chuť!

2016-05-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI