Citronové těstoviny s mákem a špenátem zpět

Ingredience:
oblíbené těstoviny500 gchemicky neošetřený citron1 ksmák2 lžíce
česnek4 stroužkylistový špenát (cca 250 g)1 svazekkokosový olej1 a 1/2 lžíce
vlašské ořechy2 hrstisůl špetkapepř špetka
oblíbené těstoviny 500 g, chemicky neošetřený citron 1 ks, mák 2 lžíce, česnek 4 stroužky, listový špenát (cca 250 g) 1 svazek, kokosový olej 1 a 1/2 lžíce, vlašské ořechy 2 hrsti, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Na trzích vždycky koupím spoustu špenátu a pak se ho snažím propašovat úplně všude. Proč si ale neudělat klasický špenát? Teď nemám na mysli špenátovou dřeň, ale výtečný listový špenát, jen lehce podušený na česneku? Hm...

Dnešní recept je opět jedním z těch rychlých a svým citrónovým nádechem jako by byl předurčený k teplejším jarním dnům. 

Postup:
Špenát opláchněte a nechte okapat.
Těstoviny dejte vařit v osolené vodě, jak jste zvyklí.
Mezitím ve větší pánvi rozehřejte 1 lžíci kokosového oleje a orestujte nakrájený česnek.
Přidejte sůl, pepř, nakrájený špenát a nechte nějaké tři minutky "zavadnout". Odstavte.
Omyjte citrón a nastrouhejte kůru. Nastrouhanou kůru smíchejte s mákem.
Uvařené těstoviny slijte, přidejte polovinu lžíce kokosového oleje, kůru s mákem a řádně zamíchejte.
Nakonec na sucho opražte vlašské ořechy a nakrájejte si citrón, který jste předtím ostrouhali (takže nakrájejte citrón bez kůry).
Na talíře naložte těstoviny s mákem, na ně navrstvěte špenát a ozdobte opraženými vlašskými ořechy a nakrájeným citrónem (ten doporučuji nevynechávat). 
2014-10-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI