Citronové zeleninové rizoto s houbovým Šmakounem zpět

Ingredience:
rýže2 hrnkyolejcca 0,5 dlžampiony nakrájené na čtvrtiny; pokud jsou větší tak osminy250 g
Šmakoun s příchutí hlívy ústřičné - nakrájený na dorbné kostičky nebo na hrubo nastrouhaný200 gdrobně pokrájený pórek3 hrstistřední cibule na drobno nakrájená1 ks
smetana nebo sojová smetana ALPRO Cuisine200 mlhoubové koření1 lžičkacitron1/4 ks
sůl dle chutibílý pepř špetkamletý nebo drcený kmín špetka
rýže 2 hrnky, olej cca 0,5 dl, žampiony nakrájené na čtvrtiny; pokud jsou větší tak osminy 250 g, Šmakoun s příchutí hlívy ústřičné - nakrájený na dorbné kostičky nebo na hrubo nastrouhaný 200 g, drobně pokrájený pórek 3 hrsti, střední cibule na drobno nakrájená 1 ks, smetana nebo sojová smetana ALPRO Cuisine 200 ml, houbové koření 1 lžička, citron 1/4 ks, sůl dle chuti, bílý pepř špetka, mletý nebo drcený kmín špetka

Příprava

Už jste chutnali houbového Šmakouna? Musím s čistým svědomím říct, že v rizotu byl vynikající a těším se, co vymyslím zase příště.

Na polovině oleje osmahneme žampiony s kmínem a cibulkou, po chvíli přidáme Šmakouna. Když zelenina se Šmakounem trochu zezlátnou, přidáme pórek. Krátce zarestujeme a přendáme z pánve na talířek.

Pokud je pořeba, přidáme na pánev ještě trochu oleje a osmahneme na něm rýži, dokud nezbělá. Pak ji ihned zalijeme dvěma hrnky vody, osolíme a přikryjeme pokličkou.

Za občasného míchání vaříme na mírném ohni, dokud rýže nezměkne. Pak k ní přidáme hotovou zeleninu se Šmakounem, pepř, sůl a houbové koření. Citron odblaníme a dužinu nasekáme na kousky. Přidáme k rizotu, promícháme, zalijeme smetanou. Necháme přejít varem a ihned podáváme.

2015-03-24 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI