Ingredience: | |||||
cizrna | 1 konzerva | cibule | 1 ks | cherry rajčata | 200 g |
česnek | 2 stroužky | kokosové mléko | 150 ml | České Ghíčko | 1 lžíce |
garam masala | 1 lžíce | asijské kari | 1 lžička | římský kmín | 1 lžička |
kurkuma | 1 lžička | mletý kardamom | špetka | zázvor | špetka |
mletý koriandr | špetka | sůl | dle chuti | čerstvý koriandr nebo petržlka | k podávání |
rýže basmati | dle potřeby |
Dnes dcerka obědvala u babičky a to znamená jediné, buď smažený, houbový nebo kořeněný oběd (smích). Volba padla na třetí možnost. A věřte, že ani maso vám chybět nebude...
Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme lžíci ghíčka a necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibuli. Všechno koření si v misce smícháme a přidáme k cibuli. Necháme na mírném plameni pár minut rozvonět. Cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtinky a přidáme do pánve. Cizrnu slijeme od nálevu, propláchneme a také přidáme společně s prolisovaným česnekem na pánev. Vše dusíme do změknutí rajčat. Nakonec přilijeme kokosové mléko a ještě pár minut prohřejeme. Osolíme podle chuti a můžeme podávat. Zdobíme třeba čerstvým koriandrem nebo petrželkou. Jako příloha se hodí basmati rýže nebo indické placky chapati.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI