Ingredience: | |||||
cizrna ve slaném nálevu | 2 plechovky | celer | 1/8 ks | cibule | 1/2 ks |
kapie | 1/4 ks | majoránka | 1 lžička | kurkuma | 1 lžička |
sůl | dle chuti | olej | 1 lžíce |
Přiznám se, že cizrna nikdy nebyla moje oblíbená luštěnina. Ale postupem času a hlavně zkoušením nových receptů, jí začínám přicházet na chuť. Navíc když jsem se dočetla, že napomáhá udržet jemnou a pevnou pokožku - co víc si přát pro své stárnoucí tělo (smích).
Cizrnu si scedíme a rozmixujeme. Očištěnou mrkev, celer a kapii nastrouháme najemno, cibuli nakrájíme také najemno. Smícháme s cizrnou, dochutíme majoránkou, kurkumou a solí. Tvoříme malé karbenátky, které pokládáme na pečícím papírem vyložený plech. Papír jsem si předtím potřela olejem. Pečeme v troubě při 180 stupních zhruba 20 minut.
Místo cizrny lze použít jakákoliv jiná předvařená luštěnina.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI