Cizrnové karbanátky zpět

Ingredience:
cizrna ve slaném nálevu2 plechovkyceler1/8 kscibule1/2 ks
kapie1/4 ksmajoránka1 lžičkakurkuma1 lžička
sůl dle chutiolej1 lžíce
cizrna ve slaném nálevu 2 plechovky, celer 1/8 ks, cibule 1/2 ks, kapie 1/4 ks, majoránka 1 lžička, kurkuma 1 lžička, sůl dle chuti, olej 1 lžíce

Příprava

Přiznám se, že cizrna nikdy nebyla moje oblíbená luštěnina. Ale postupem času a hlavně zkoušením nových receptů, jí začínám přicházet na chuť. Navíc když jsem se dočetla, že napomáhá udržet jemnou a pevnou pokožku - co víc si přát pro své stárnoucí tělo (smích).

Cizrnu si scedíme a rozmixujeme. Očištěnou mrkev, celer a kapii nastrouháme najemno, cibuli nakrájíme také najemno. Smícháme s cizrnou, dochutíme majoránkou, kurkumou a solí. Tvoříme malé karbenátky, které pokládáme na pečícím papírem vyložený plech. Papír jsem si předtím potřela olejem. Pečeme v troubě při 180 stupních zhruba 20 minut.

2016-06-15 Hlavní chody

Poznámka

Místo cizrny lze použít jakákoliv jiná předvařená luštěnina.

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptvegetariánský recept
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI