Cizrnové kari zpět

Ingredience:
brambory350 gkonzervovaná cizrna2 plechovkyolej2 lžíce
cibule2 kszázvor2,5 cmčesnek3 stroužky
mletý římský kmín1,5 lžičkykoriandr1,5 lžičkymadraské kari1,5 lžičky
chilli paprička dle chutismetana na šlehání0,5 dclsůl špetka
citrónová šťáva pár kapeknať koriandru hrst
brambory 350 g, konzervovaná cizrna 2 plechovky, olej 2 lžíce, cibule 2 ks, zázvor 2,5 cm, česnek 3 stroužky, mletý římský kmín 1,5 lžičky, koriandr 1,5 lžičky, madraské kari 1,5 lžičky, chilli paprička dle chuti, smetana na šlehání 0,5 dcl, sůl špetka, citrónová šťáva pár kapek, nať koriandru hrst

Příprava

Pokud máte jemné kari, můžete do směsi koření přidat i trochu mletého chilli.

Ve velké pánvi rozehřejte olej, nakrájejte cibule na půlkolečka a smažte asi 5 minut. Nastrouhejte kousek zázvoru, nasekejte česnek, a pokud máte rádi, nasekejte i jednu chilli papričku. Když se začne cibule barvit dozlatova, přidejte koření, česnek, zázvor a papričku a smažte 1-2 minuty. Pak zalijte vodou a nechte krátce provařit. Do cibulové "omáčky" přidejte propláchnutou scezenou cizrnu a na kolečka nakrájené brambory. Za občasného míchání nechte dusit pod pokličkou. Když budou brambory měkké, přilijte smetanu a osolte. Na závěr můžete zakápnout citronovou šťávou a posypat natí koriandru, pokud ji máte.

U tohohle jídla se mi mockrát stalo, že jsem zapomněla, jak moc je madraské kari ostré a jaksi jsem to s ním přehnala. Pak je potřeba zachraňovat větším množstvím smetany a ani to leckdy nepomůže. Takže opatrně ;-)

TIP: Pokud máte jemné kari, můžete do směsi koření přidat i trochu mletého chilli.

2013-11-05 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI