Ingredience: | |||||
brambory | 350 g | konzervovaná cizrna | 2 plechovky | olej | 2 lžíce |
cibule | 2 ks | zázvor | 2,5 cm | česnek | 3 stroužky |
mletý římský kmín | 1,5 lžičky | koriandr | 1,5 lžičky | madraské kari | 1,5 lžičky |
chilli paprička | dle chuti | smetana na šlehání | 0,5 dcl | sůl | špetka |
citrónová šťáva | pár kapek | nať koriandru | hrst |
Pokud máte jemné kari, můžete do směsi koření přidat i trochu mletého chilli.
Ve velké pánvi rozehřejte olej, nakrájejte cibule na půlkolečka a smažte asi 5 minut. Nastrouhejte kousek zázvoru, nasekejte česnek, a pokud máte rádi, nasekejte i jednu chilli papričku. Když se začne cibule barvit dozlatova, přidejte koření, česnek, zázvor a papričku a smažte 1-2 minuty. Pak zalijte vodou a nechte krátce provařit. Do cibulové "omáčky" přidejte propláchnutou scezenou cizrnu a na kolečka nakrájené brambory. Za občasného míchání nechte dusit pod pokličkou. Když budou brambory měkké, přilijte smetanu a osolte. Na závěr můžete zakápnout citronovou šťávou a posypat natí koriandru, pokud ji máte.
U tohohle jídla se mi mockrát stalo, že jsem zapomněla, jak moc je madraské kari ostré a jaksi jsem to s ním přehnala. Pak je potřeba zachraňovat větším množstvím smetany a ani to leckdy nepomůže. Takže opatrně ;-)
TIP: Pokud máte jemné kari, můžete do směsi koření přidat i trochu mletého chilli.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI