Těsto na 4 tortilly: | |||||
hladká špaldová mouka | 150 g | hladká celozrnná špaldová mouka | 100 g | horká voda | 140 ml |
České Ghíčko Bio | 50 g | himalájská sůl | 1 lžička | ||
Cizrnovo-šmakounové kuličky: | |||||
přírodní šmakoun | 100 g | cizrna Bonduelle | 4 lžíce | hraška pikantní na obalování | dle potřeby |
barbecue koření bez glutamanu | 2 - 3 lžičky | voda | dle potřeby | olivový olej | dle potřeby |
Zeleninová náplň: | |||||
rajčata | dle potřeby | jarní cibulka | dle potřeby | ledový salát | dle potřeby |
červená paprika | dle ptřeby | olivový olej | na zakápnutí zeleniny |
Tři ryze české výrobky na jednom talíři. Naprosto dokonalá chuť, šmakounových kuliček, kterou si zamilujete. Už delší dobu si pohrávám s myšlenou na bezmasé tortilly, nikdy bych nevěřila, že to bude taková dobrota, určitě vyzkoušejte, nebudete litovat.
Tortilly připravíme jednoduše, prosejeme mouku, přidáme ostatní suroviny, prohněteme, vyválíme a opečeme na sucho z obou stran, případně pokapejte pánev vodou, mnohem lepší, lépe se pak balí.
Cizrnovo-šmakounové kuličky připravíme jednoduše. Pokrájíme si šmakouna na menší kousky, rozmixujeme tyčovým mixérem společně s cizrnou, přidáme koření, uplácáme dle libosti kuličky nebo válečky a obalíme je v těstíčku z pikantní hrašky, opečeme na pánvi na olivovém oleji. Můžeme připravit i v troubě, ale já bohužel neměla tolik času. Těstíčko připravíme jednoduše, postupovala jsem dle návodu na obale, smícháme pouze pikantní hrašku s vodou a zamícháme.
Teplou tortillu si potřeme dresinkem, můžeme použít tatarku, bílý jogurt, co vás napadne a nebo jen tak a naplníme směsí zeleniny a cizrnovo-šmakounovými kuličkami.
Složení koření RAMRAM barbecue: sůl, paprika, česnek, cibule, drcený kmín zeleninový vývar bez glutamanu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI