Cizrnovo-rajčatová omáčka na špagety zpět

Ingredience:
malá cibule1 kscizrna1 plechovkadrcená rajčata2 plechovky
cuketa kousekolej dle potřebysůl dle chuti
pepř dle chutikoření vege rajčátka (nebo jiné) dle chutioregano dle chuti
česnek dle chuticukr dle chuti
Příloha:
špagety dle potřeby
malá cibule 1 ks, cizrna 1 plechovka, drcená rajčata 2 plechovky, cuketa kousek, olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, koření vege rajčátka (nebo jiné) dle chuti, oregano dle chuti, česnek dle chuti, cukr dle chuti, špagety dle potřeby

Příprava

Úkol zněl jasně! Špagety s bezmasou omáčkou. Otevřela jsem špajz a říkala jsme si, že bych do omáčky zapracovala nějaké luštěniny, a tak jsem hledala červené fazole, ale ty už nebyly. Řada tedy padla na cizrnu. Pak už to šlo ráz na ráz. Opět oběd, který je hotový do půl hodiny. Spokojenost vládla na všech frontách. Děti měly špagety a já do nich nenásilně dostala velkou porci luštěnin a ještě jsem stihla spoustu jiných úkolů.

Vždycky, když vařím k těstovinám omáčku, přidávám do ní právě vodu z těstovin, kterou se omáčka rozředí a zároveň zahustí. Je to fígl šéfkuchařů a je geniální, protože nám odbyde pár kousků špinavého nádobí, ale hlavně se nemusíme zdržovat provařením mouky. 

Cibulku si oloupejte a nakrájejte najemno. V hrnci či pánvi si rozehřejte trochu oleje a cibulku na něm orestujte dozlatova. V sekáčku si nasekejte cuketu a přidejte ji na pánev. Společně orestujte. 

Cizrnu slijte a rozmixujte na kaši. Můžete do ní přidat trochu rajčat z plechovky, aby se nelepila a opravdu se rozmixovala do hladka.

Na pánev přidejte rozmixovanou cizrnu, rajčata, bylinky, a koření a důkladně promíchejte. Potom přidejte dostatečné množství vody ze skoro uvařených těstovin, aby byla omáčka akorát tak hustá, jak máte rádi. Nechte společně provařit. Pokud je omáčka hodně kyselá, můžete přidat trochu cukru.

Ke konci prolisujte stroužek či dva česneku.

Servírujte se špagetami či jinými těstovinami.

2018-04-06 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI