Ingredience: | |||||
cizrna | 1 plechovka | menší cibule | 1 ks | česnek | cca 2 stroužky |
cizrnová mouka | 50 g | vejce | 1 ks | nasekaný čerstvý koriandr | hrst |
mletý římský kmín | špetka | sůl | dle chuti | pepř | špetka |
Salát tabouleh: | |||||
kuskus | 50 g | rajčata | 3 ks | menší cibule | 1 ks |
nasekaná petrželka kudrnka | hrst | citronová šťáva | dle chuti | sůl | dle chuti |
pepř | špetka | olivy | dle chuti |
Miluju cizrnu. Miluju římský kmín. A miluju tu vůni dálek, exotiky a krásných časů, která na mě vždycky dýchne, když si toto jídlo dopřeju doma. Poprvé jsem ho totiž ochutnala na dovolené v Egyptě a moc ráda si ji připomínám.
Cibuli nakrájejte na drobno, stejně tak rozmixujte i plechovkou cizrnu (nebo adekvátní množství klasicky uvařené), přidejte celé vejce, mouku, nasekaný koriandr, utřený česnek, římský kmín a dle chuti dosolte, můžete i trošku opepřit. Z této hmoty se zpravidla tvarují kuličky, které se smaží v pánvi s větším množstvím oleje. Já v rámci zdravějšího životního stylu peču v troubě, proto jsem také zvolila tvar placiček, které se takto lépe připravují. Pokud nemusíte tuky tolik hlídat nebo máte už odrostlejší děti, doporučuji variantu smažení, ale i v troubě jsou placičky neméně dobré. Pečte na 180°C přibližně půl hodiny.
Salát tabouleh:
Z uvedeného množství surovin připravíte cca 12 malých placiček.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI