Ingredience: | |||||
čočka | 3 hrnky (1/4 l) | sůl | dle chuti | pepř | špetka |
cukr | 1 lžička | ocet | 4 lžíce | zeleninový gelový bujon Knorr | dle potřeby |
sádlo | 2 lžíce | cibule | 1 ks | hladká mouka | 2 lžíce |
vařené uzené maso | dle potřeby |
Klasika, která snad neodradí nikoho. Nezapomeňte na čerstvý chléb, který jídlo jenom umocní. I když se bavíme o obyčejné čočce.
Čočku propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přiklopíme a necháme přes noc tak. Druhý den vodu slijeme, nalijeme novou a dáme vařit. Pokud máme uzené vařené, použijeme uzený vývar. Do vody k čočce přidáme sůl, bujon, ocet a cukr. Vaříme doměkka cca 15 minut. Na sádle zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme mouku a vymícháme světlou jíšku. Z uvařené čočky slijeme vodu a tou naředíme jíšku. K čočce přidáme jíšku a chvilku necháme provařit. Podle potřeby doředíme vodou a doladíme chutě.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI