Ingredience: | |||||
neloupaná čočka | 1 sáček | bobkový list | 2 ks | nové koření | dle chuti |
celý pepř | dle chuti | libeček | dle chuti | petrželka | dle chuti |
slanina | 150 g | větší cibule | 1 ks | ||
Zálivka: | |||||
pikantní hořčice | 1 lžíce | olej | dle potřeby | ocet | dle chuti |
pepř | dle chuti | sůl | dle chuti | kapary | dle chuti |
sterilovaná odkapaná sladkokyselá zelenina | dle chuti |
Mám pro vás tip na recept z čočky, která je v této úpravě výborná. Navíc si ji můžete dát za studena jako salát.
Čočku propereme a namočíme na 1 - 2 hodiny do vody. V této vodě čočku vaříme doměkka s uvedeným kořením a bylinkami. Když je čočka měkká, vyjmeme koření. V hlubší nádobě prošleháme olej, ocet, hořčici se solí a pepřem do hustší konzistence a vmícháme k uvařené čočce. Do čočky přidáme pár kaparů a krátce ještě provaříme.
Na pánvi na oleji orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme restovat i slaninu do křupava. Opečeme klobásu na "ježečka" a druhý den podáváme třeba s vejcem.
Můžeme trochu osmažené cibulky a slaniny vmíchat do čočky. Jinak na talíři zdobíme čočku opečenou cibulkou, slaninou a bylinkami.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI