Ingredience: | |||||
čočka | 1 hrnek | rýže | 1 hrnek | větší cibule | 1 ks |
zeleninový nebo masový vývar | dle potřeby | olivový olej | trochu | ||
Salát: | |||||
velké rajče | 3 ks | salátová okurka | 1/2 ks | cibule | kousek |
čerstvá máta | hrst | šťáva z citronu | 1/2 ks | olivový olej | trochu |
sůl | špetka |
Taky jste včera mlsali? Po včerejším cukroví trocha zdravého jídla.
Také jste čočkomilové jako já? Pokud ano, zkuste tento jednoduchý recept, ovšem v kombinaci se salátem a kopečkem zakysané smetany - vřele doporučuji!
Čočku propláchneme, zalijeme vývarem a uvaříme do poloměkka. Poté k čočce přisypeme rýži, případně přisolíme, podle potřeby přidáme vývar a uvaříme do měkka.
Čočku používám hnědou, která u nás existuje ve dvou variantách, používám tu drobnější.
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na olivovém oleji do zlatova a přimícháme k hotové čočce.
Okurku a rajčata nakrájíme na drobné kostičky, přidáme drobně posekanou mátu a cibuli, zakápneme olivovým olejem, citronovou šťávou a dochutíme solí.
Čočku servírujeme se salátem a kopečkem zakysané smetany.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI