Čočka s uzenou příchutí zpět

Ingredience:
čočka1 hrneksilný uzený vývar + 50 ml vývar na dovaření čočky3 hrnkyrozmarýn1 menší větvička
mletý pepř špetkauvařené uzené maso200 gsádlo1 lžíce
velká cibule1 ksčesnek4 stroužkyslakokyselá okurka na ozdobu
sůl dle chuti
čočka 1 hrnek, silný uzený vývar + 50 ml vývar na dovaření čočky 3 hrnky, rozmarýn 1 menší větvička, mletý pepř špetka, uvařené uzené maso 200 g, sádlo 1 lžíce, velká cibule 1 ks, česnek 4 stroužky, slakokyselá okurka na ozdobu, sůl dle chuti

Příprava

Máte rádi luštěniny? Jestli ano,vyzkoušejte čočku trošku jinak.

Čočku propláchneme a na 20minut namočíme do studené vody. Poté opět propláchneme a dáme do hrnce s uzeným vývarem. Přidáme rozmarýn, pepř a slabým varem vaříme cca 35minut. Pokud čočka nebude zcela měkká, ještě podlijeme vývarem a dovaříme.
Mezitím na pánvi s rozehřátým sádlem osmažíme na kostičky nakrájené uzené maso. Po osmažení dáme maso stranou, do výpeku dáme nadrobno nakrájenou cibuli, na tenké plátky nakrájený česnek a orestujeme do zlatavé barvy.
Maso s cibulí a česnekem přidáme do hrnce k měkké čočce. Odstraníme rozmarýn, promícháme a prudkým varem necháme odpařit případný zbytek vývaru. Podle potřeby dochutíme a na talíři ozdobíme tenkými kolečky sladkokyselé okurky.
Podáváme s čerstvým pečivem.

2016-03-04 Hlavní chody

Poznámka

1 hrnek = 250 ml.

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI