Ingredience: | |||||
čočka | 1 hrnek | silný uzený vývar + 50 ml vývar na dovaření čočky | 3 hrnky | rozmarýn | 1 menší větvička |
mletý pepř | špetka | uvařené uzené maso | 200 g | sádlo | 1 lžíce |
velká cibule | 1 ks | česnek | 4 stroužky | slakokyselá okurka | na ozdobu |
sůl | dle chuti |
Máte rádi luštěniny? Jestli ano,vyzkoušejte čočku trošku jinak.
Čočku propláchneme a na 20minut namočíme do studené vody. Poté opět propláchneme a dáme do hrnce s uzeným vývarem. Přidáme rozmarýn, pepř a slabým varem vaříme cca 35minut. Pokud čočka nebude zcela měkká, ještě podlijeme vývarem a dovaříme.
Mezitím na pánvi s rozehřátým sádlem osmažíme na kostičky nakrájené uzené maso. Po osmažení dáme maso stranou, do výpeku dáme nadrobno nakrájenou cibuli, na tenké plátky nakrájený česnek a orestujeme do zlatavé barvy.
Maso s cibulí a česnekem přidáme do hrnce k měkké čočce. Odstraníme rozmarýn, promícháme a prudkým varem necháme odpařit případný zbytek vývaru. Podle potřeby dochutíme a na talíři ozdobíme tenkými kolečky sladkokyselé okurky.
Podáváme s čerstvým pečivem.
1 hrnek = 250 ml.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI