Ingredience (12 ks): | |||||
uvařená červená čočka | 200 g | uvařené brambory ve slupce | 200 g | vejce | 2 ks |
parmazán | 1 lžíce | gouda | 3 lžíce | česnek | 3 stroužky |
šalotka | 1 ks | fialová cibulka | 1/2 ks | pažitka | 1 lžíce |
majoránka | 1 lžička | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Salátek: | |||||
římský salát | dle chuti | okurka | dle chuti | ředkvičky | dle chuti |
fialová cibulka | dle chuti | slunečnicová semínka | dle chuti | černý sezam | dle chuti |
olej | pár kapek | ||||
Dip: | |||||
bílý jogurt | dle potřeby | pažitka | dle chuti | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Co zařadit do jídelníčku luštěninu jako bílkovinu místo masa? Trošku odlehčíme, když to jaro klepe na dveře.
Uvařený brambor oloupeme a nastrouháme. Sýry také nastrouháme. Česnek prolisujeme a cibulku pokrájíme na jemno. Pažitku posekáme.
Vše dáme do mísy, spojíme a dochutíme solí a pepřem.
Z hotové směsi tvoříme burgery. Dáme na vystlaný plech pečícím papírem a dáme do rozpálené trouby na 200 stupňů. Pečeme 20 minut, pak obrátíme a dopečeme dalších 10 minut.
Podáváme se salátkem a jogurtovým dipem.
Vyzkoušejte! Pro chlapy můžete přidat do burgerů kousíčky šunky.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI