Ingredience: | |||||
menší žlutá cibule | 1 ks | kokosové mléko | dle potřeby | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | červená čočka | 1 šálek | uzené tofu | 1 balení (cca 250g) |
sezamový olej | dle potřeby | prolisovaný česnek | 1 stroužek | chilli (sušené) | dle chuti |
koření Garam Masala | dle chuti | rýže | dle potřeby | černý sezam | dle chuti |
zeleninový vývar | dle potřeby |
Tenhle recept vznikl poměrně náhodou, přepadla nás chuť na indickou kuchyni a dlouho jsme neměli luštěniny, takže vzniklo jedno z našich nejoblíbenějších jídel - Čočkový dhal s tofu a s kokosovým mlékem. Stačí pár surovin a vznikne vám dobrota, kterou v zimě oceníte.
Nejprve si dáme vařit rýži dle návodu na obalu a druhu konkrétního vybraného druhu. Poté si na jemno nakrájíme žlutou cibuli a necháme ji zesklovatět na troše sezamového oleje, přidáme čočku, vsypeme tři lžičky koření Garam masala, česnek a trochu chilli, necháme dvě minuty prohřát, aby koření začalo krásně vonět. Zalijeme zeleninovým vývarem a za občasného míchání necháme čočku změknout.
Mezitím si na jiné pánvičce dozlatova osmahneme na troše sezamového oleje na menší kousky nakrájené tofu. Dáme stranou a na rozpálené pánvi opražíme dvě tři minuty černý sezam.
Nyní bychom měli mít hotovou rýži, rozdělíme ji do misek, posypeme sezamem a do čočkové směsi přidáme tofu, zalijeme polovinou šálku kokosového mléka, provaříme, ochutíme solí a chilli. Ihned podáváme.
Dobrou chuť
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI