Ingredience: | |||||
těstoviny conchiglioni | 250 g | čerstvá ricotta | 250 - 300 g | čerstvé lístky špenátu | 150 g |
sůl | špetka | pepř | špetka | olivový olej | trochu |
nastrouhaný sýr Gran Moravia | dle potřeby | loupaná nebo pasírovaná rajčata ( | 1 plechovka | čerstvá bazalka | pár lístků |
menší cibule | 1 ks | žloutek | 1 ks |
Obří mušle, neboli „conchiglioni“ jsou skvělou těstovinou, kterou můžeme použít na řadu receptů. Oproti klasickým malým druhům těstovin jsou výjimečné tím, že je můžeme naplnit různými krémy a nechat třeba zapéct v troubě.
Vznikne nám z toho potom neskutečně vynikající večeře!! Není to nic těžkého a vy se pak můžete před kamarády pochlubit svým kuchařským uměním!
Dneska si uděláme conchiglioni s mojí oblíbenou ricottou a špenátem – výborná kombinace náplně, kterou už známe z domácích raviolů. Musím se přiznat, že docela dlouho jsem hledala conchiglioni v obchodech a hodně dlouho mi trvalo než jsem je našla, možná budete mít větší štěstí než já, pokud si ale nevíte rady já je našla v krámku Gran Moravia v Liberci, tak pravděpodobně je budou mít i v jiné pobočce, která je k vám nejblíž.
Postup:
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI