Cuketa plněná restovanou směsí šmakouna s bramborem na tymiánu zpět

Ingredience:
České Ghíčko dle potřebycuketa1 ksbílá cibule1 ks
Šmakun50 gčesnek1 stroužekbaby grilovací koření dle chuti
cherry rajčata4 ksčervená paprika1/4 kskuskus4 lžíce
olivový olej dle potřebyrýžová smetana Soyatoo2 lžíceumeocet dle chuti
sůl dle chuti
Příloha:
brambory dle potřebysůl dle chutiolivový olej dle potřeby
tymián dle potřeby
České Ghíčko dle potřeby, cuketa 1 ks, bílá cibule 1 ks, Šmakun 50 g, česnek 1 stroužek, baby grilovací koření dle chuti, cherry rajčata 4 ks, červená paprika 1/4 ks, kuskus 4 lžíce, olivový olej dle potřeby, rýžová smetana Soyatoo 2 lžíce, umeocet dle chuti, sůl dle chuti, brambory dle potřeby, sůl dle chuti, olivový olej dle potřeby, tymián dle potřeby

Příprava

Pokud máte chuť na lehké, velmi chutné a navíc výživné dietní jídlo je tento oběd právě pro vás. Já jsem si moc pochutnala a vážně jsem se musela hodně přemlouvat, abych nesnědla i porci, kterou jsem schovala pro manžela.

Cuketu rozpůlíme vejpůl, vydlabeme, vnitřek vyhodíme, cuketu zevnitř osolíme a pokapeme olivovým olejem, dáme na plech s pečícím papírem a následně připravíme náplň.

Na Ghí orestujeme pokrájenou cibuli a česnek, přidáme najemno nastrouhaného šmakouna, společně s kuskusem bez jakékoliv předchozí úpravyř, současně pidáme nakrájená rajčata a papriku, nejlépe najemno, vzniklá směs se bude lépe plnit, přisypeme baby grilovací koření, osolíme, krátce prohřejeme, sundáme z plotny a vmícháme rýžovou smetanu, kterou jsme si ochutili dle vlastní chuti Umeoctem, solí a špetkou cukru. Pokud tolerujeme mléčné výrobky můžeme místo této kombinace přidat samotný bílý jogurt, celou směs zamícháme a vzniklou směsí cuketu naplníme. Naplněnou cuketu pokapeme olivovým olejem, přiklopíme alobalem, aby nedošlo k vysušení a pečeme na 180°C přibližně 20 minut, aby nám cuketa změkla. Nakonec alobal sundáme a pár minut ještě zapečeme. Pokud máte raději šťavnatou, tak již odklopené nepečte.

Já si připravila jako přílohu brambory pečné ve slupce na tymiánu a soli.
Brambory jsem omyla, pokrájela na měsíčky a vložila na plech s pečícím papírem, osolila a pokapala olivovým olejem, pekla jsem společně s cuketou.

2016-05-25 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI