Ingredience: | |||||
České Ghíčko | dle potřeby | cuketa | 1 ks | bílá cibule | 1 ks |
Šmakun | 50 g | česnek | 1 stroužek | baby grilovací koření | dle chuti |
cherry rajčata | 4 ks | červená paprika | 1/4 ks | kuskus | 4 lžíce |
olivový olej | dle potřeby | rýžová smetana Soyatoo | 2 lžíce | umeocet | dle chuti |
sůl | dle chuti | ||||
Příloha: | |||||
brambory | dle potřeby | sůl | dle chuti | olivový olej | dle potřeby |
tymián | dle potřeby |
Pokud máte chuť na lehké, velmi chutné a navíc výživné dietní jídlo je tento oběd právě pro vás. Já jsem si moc pochutnala a vážně jsem se musela hodně přemlouvat, abych nesnědla i porci, kterou jsem schovala pro manžela.
Cuketu rozpůlíme vejpůl, vydlabeme, vnitřek vyhodíme, cuketu zevnitř osolíme a pokapeme olivovým olejem, dáme na plech s pečícím papírem a následně připravíme náplň.
Na Ghí orestujeme pokrájenou cibuli a česnek, přidáme najemno nastrouhaného šmakouna, společně s kuskusem bez jakékoliv předchozí úpravyř, současně pidáme nakrájená rajčata a papriku, nejlépe najemno, vzniklá směs se bude lépe plnit, přisypeme baby grilovací koření, osolíme, krátce prohřejeme, sundáme z plotny a vmícháme rýžovou smetanu, kterou jsme si ochutili dle vlastní chuti Umeoctem, solí a špetkou cukru. Pokud tolerujeme mléčné výrobky můžeme místo této kombinace přidat samotný bílý jogurt, celou směs zamícháme a vzniklou směsí cuketu naplníme. Naplněnou cuketu pokapeme olivovým olejem, přiklopíme alobalem, aby nedošlo k vysušení a pečeme na 180°C přibližně 20 minut, aby nám cuketa změkla. Nakonec alobal sundáme a pár minut ještě zapečeme. Pokud máte raději šťavnatou, tak již odklopené nepečte.
Já si připravila jako přílohu brambory pečné ve slupce na tymiánu a soli.
Brambory jsem omyla, pokrájela na měsíčky a vložila na plech s pečícím papírem, osolila a pokapala olivovým olejem, pekla jsem společně s cuketou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI