Ingredience: | |||||
cuketa | 1000 g | libovolná uzenina | 300 g | gouda | 250 g |
vejce | 4 ks | strouhanka | 2 hrnky | česnek | 6 stroužků |
větší cibule | ks | sušená majoránka | 1 lžíce | libeček a petrželová nať | 2 hrsti |
olej | 1 hrnek | kypřící prášek do pečiva | 1 sáček | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | olej ve spreji nebo jiný tuk | na vymazání plechu | strouhanka | na vysypání plechu |
Kdo má rád cuketu, určitě se potěší se z tohoto receptu, který je nadmíru snadný a chutný. Nezapomeňte na kvalitní uzeninu a tzatziky, které tento oběd příjemně osvěží.
Cuketku omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme lžící semínka. Loupat nemusíme. Pak ji nahrubo nastrouháme na slzičkovém struhadle, trochu posolíme a necháme vypotit. Přebytečnou vodu vymačkáme a slijeme. Do mísy dáme nastrouhanou a vymačkanou cuketu, přidáme všechny ingredience a promícháme. Sýr a cibuli taktéž nahrubo nastrouháme, česnek rozmačkáme a uzeninu nakrájíme na kostičky. Podle chuti osolíme a opepříme. Bylinky najemno nasekáme. Velký pekáč se zvýšeným okrajem vymažeme tukem nebo vystříkáme olejovým sprejem a vysypeme strouhankou. Cuketovou směs pomocí stěrky zarovnáme do plechu a v troubě na 200 st. zapékáme 40 minut. Pak teplotu zvýšíme na 220 a ještě zapékáme dalších 15 min. dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem. Výborné jsou i tzatziky. Cukeťák je výborný i zastudena.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI